Un plin de carburant pentru fiecare masă

Un Mercedes-Benz din 1981 funcționează cu ulei alimentar folosit
,
1.26K 0

Cartofi prăjiți pentru fiecare masă și un plin de carburant. Acesta este motto-ul unui patron de restaurant din Toronto, Canada. James McKinnon și-a transformat vechiul partener de drum în cel mai bizar Mercedes din oraș. Îl hrănește cu ulei folosit, ori de câte ori i se face foame. Asta înseamnă atunci când rezervorul improvizat este gol. Fabricat acum 33 de ani, Mercedesul lui funcționează nu numai pe motorină, dar și pe grăsime folosită la prăjit.

Mercedes-ul acestui om este o minune la Toronto. Proprietarul nu este nevoit să plătească o companie care să-l scape de uleiul folosit, așa cum fac cei mai mulți proprietari de restaurante. Ba chiar ar plăti să îl păstreze, din moment ce Mercedesul lui are nevoie disperată de el.

 

Old and oily2

McKinnon filtrează de două ori grăsimea, ca să îndepărteze resturile de carne și de cartofi, apoi își hrănește Mercedes-ul și pleacă la plimbare. Mașina antică miroase a carne de porc sau cartofi prăjiți din când în când, dar nu-i nimic. E doar un pc de reclamă în plus pentru restaurant.

Strămoșul pe roti nu este blocat în parcare când restaurantul este închis, pentru că nu funcționează doar cu ulei folosit. Are nevoie de motorină ca să încălzeazcă motorul, mai ales în timpul iernilor reci canadiene. La 80 de grade Celsius, șoferul apasă un comutator și grăsimea folosită intervine.

Cu siguranță Domnul McKinnon nu va câștiga o cursă cu uleiul folosit curgînd prin venele bătrânului său partener de drum. Are nevoie de un minut ca să ajungă la 100 km/h, iar viteza maximă nu depășește 120 km/h. Dar merită de dragul de a economisi câteva mii de dolari în fiecare an.

Comentati?

Your email address will not be published.