Un Mercedes-Benz unicat face accident la Goodwood

Accident la Goodwood
,
1.67K 0

Ați văzut vreodată bărbați în toată firea plângînd? Sunt sigur că ați vedea dacă ați fi prezenți, din întâmplare, la acest accident nefericit dintre un Lister-Jaguar Knobbly și un Mercedes-Benz 300 SLS Porter Special la Goodwood.

Circuitul britanic este celebru pentru toate evenimentele auto pe care le găzduiește, iar lista participanților la cea de-a 73-a ediție a Întâlnirii Membrilor nu arăta deloc rău. Printre ei se afla și un Mercedes-Benz 300 SLS Porter Special condus de legendarul pilot german Jochen Mass, participînd, ca toți ceilalți, la o sesiune de calificări pe circuit.

Conform celor aflați la fața locului, Mercedes-ul 300 SLS Porter Special a intrat în spatele mașinii Lister-Jaguar, în timp ce aceasta încetinea ca să intre la boxe. Jochen Mass tocmai ieșea din șicană, când a observat Jaguar-ul rulînd încet, dar a fost prea târziu: a apăsat frâna, dar roțile s-au blocat și a derapat în spatele Jaguar-ului condus de Tony Wood. Rezultatul final a constat într-o gălăgie mare, combustibil scurs, mașini avariate și o grămadă de inimi frânte.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar ambii piloți au putut ieși din automobile și s-au putut deplasa pe propriile picioare. Mașinile, pe de altă parte, au avut nevoie să fie urcate pe platforme pentru a degaja circuitul pentru participanții mai norocoși.

Cei care au raportat despre această atrocitate (motoringresearch.com) susțin că factura pentru reparația fiecăreia dintre mașini ar putea ajunge în zona sumelor cu șase cifre și asta nu este o exagerare: 300 SLS Porter Special este un unicat care valorează aproximativ cinci milioane de euro (mașina a fost închiriată din colecția muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart), în timp ce Lister-Jaguar a fost un chilipir pe lângă Mercedes, fiind cotat la puțin peste un milion de euro.

goodwood-mercedesblog.com-7

Odată ce mizeria și fluidele vărsate au fost îndepărtate de pe circuit, evenimentul a continuat fără alte incidente. La momentul accidentului, Tony Wood și al său Lister-Jaguar se aflau pe locul al doilea, în timp ce Mass se afla abia pe poziția a 22-a.

Mercedes-Benz 300 SLS Porter Special are o istorie intrigantă și complicată. Și-a făcut apariția după încetarea producției programului 300 SLR, care a determinat multe echipe și mulți șoferi amatori să-și construiască propriile mașini bazate pe vehiculele de serie 300 SL.

300 SLS Porter Special este una dintre aceste mașini, construită de Chuck Porter pe structura unui 300 SL Gullwing distrus. Designul mașinii a fost, în mare parte, loial originalului Mercedes-Benz, dar Porter a folosit aluminiu subțire pentru întreaga caroserie.

goodwood-mercedesblog.com-5

Această mașină a fost folosită între 1956 și 1962, când a concurat chiar cu mașini Ferrari și Maserati de la acea vreme. A avut parte de o restaurare substanțială în 1999 și de atunci, a fost folosită în curse istorice.

Acum se pare că va trebui să petreacă mai mult timp într-un atelier de reparații înainte de a fi din nou aptă de curse. Dar important este că va fi. În cele din urmă….

Sursă și fotografii: motoringresearch.com

Comentati?

Your email address will not be published.