Confirmat: “Baby-G-Wagen” (Noul Mercedes GLB) va împrumuta tehnologia Renault

Viitorul Mercedes-Benz GLB
,
1.66K 0

Viitorul sună foarte ocupat pentru Mercedes-Benz, iar cea mai recentă confirmare de la marca premium germană se referă la Mercedes GLB, un crossover compact care va intra în producție în 2019 și care se va baza pe viitoarea platformă MFA, denumită MFA2.

Mercedes-Benz GLB (nume de cod X247) va fi un G-Class la scară redusă, în ceea ce privește designul (conceptul Ener-G Force 2012 este o avanpremieră a stilului său), dar va fi piatra de temelie pentru platforma MFA2, care este baza pentru viitoarele serii Clasa A și Clasa B. Cum am văzut deja, această platformă va da naștere multor variante a viitoarei generații Clasa A ce se va lansa în 2018, dar și unor modele Infiniti (QX30 pentru început).

Conform unor surse din interior, structura MFA2 va fi mai ușoară, mai rigidă, mai flexibilă, iar procesul de producție va fi mai ieftin.

Dar de ce vorbim despre Renault? Pentru că se pare că producătorul francez de mașini va împrumuta motoarele mici în trei cilindri pentru modelele entry-level, în timp ce Mercedes se va ocupa de unitățile în patru cilindri, incluzînd aici motorul dieselul de top de 2,2 litri și 204 CP și noul turbo de 2 litri și 272 CP. Va exista chiar și un vârf de gamă GLB 45 AMG, care va dispune de senzaționalul motor biturbo pe benzină, de 2 litri și 380 CP, în patru cilindri.

Așa cum anunță CAR magazine, se pare că noul GLB va fi fratele cu 7 locuri al crossover-ului compact GLA, . GLB va fi mai spațios și mai versatil, dar și mai eficient pe drumuri dificile. GLB va fi oferit cu tracțiune față  dar și cu tracțiune integrală 4MATC împreună cu un kit de caroserie pentru off-road, dedicat acelora care simt nevoia de mai multă aventură.

Prețul este estimat să fie cu 3.000 de euro mai mare decât prețul modelului GLA, așadar Mercedes-Benz GLB ar putea porni în Europa de la 32.000 de euro, ceea ce îl face mai ieftin ca succesorul GLK-ului, denumit GLC.

Comentati?

Your email address will not be published.