Primele fotografii cu noul Mercedes-Benz GLC, moștenitorul GLK-ului

Mercedes-Benz GLC
,
2.05K 0

 Mercedes-Benz se află în cursul unei mari schimbări și un exemplu relevant pentru aceasta sunt pregătirile pentru noua sa generație a SUV-ului compact Mercedes-Benz GLK, nume de cod X253. Care, din 2015, va fi numit GLC. De ce?

   

Pentru că GLC are mai mult sens decât GLK: “GL” vine de la “Gelandewagen”, în timp ce “C” este semnul clar al bazei tehnice preluate de la noul W205 C-Class. Mai simplu spus, viitorul GLC va fi “SUV-ul Clasei C”, așa cum GLA-ul este „crossover-ul Clasei A”.

Fotografiile spion ale GLC-ului mascat dezvăluie proporții ușor mărite și un nou stil de design, împrumutat de la Clasa C. Noul GLC pune accent pe postura dinamică și va fi un rival real pentru Macan, X3 și Q5, mult mai mult decât este în prezent actualul GLK. Chiar și cu excepția unei versiuni AMG, deja confirmată de oficiali și probabil conținînd atotputernicul motor biturbo de 4 litri, prezent și la noul Mercedes-AMG C63.

Avem și un instantaneu cu interiorul noului Mercedes-Benz GLC, care este aproape identic cu cel al Clasei C, dar care va oferi mai mult spațiu pentru cap și pentru picioare în spate, dar și un portbagaj mai practic. Motoarele cu 4 cilindri pe benzină și pe motorină vor oferi mai multă putere. La benzină, așteptăm o putere maximă de 238 CP și un cuplu maxim de 380 Nm. Diesel-urile cu 4 cilindri vor acoperi o arie de până la 231 CP și 450 Nm. Vârfurile de gamă vor avea motorul V6 turbodiesel de 3 litri. Sistemul de tracțiune integrală 4MATIC va fi optional la motoarele entry-level.

Comentati?

Your email address will not be published.