PREMIERĂ: Noul Mercedes A-Class spionat pentru prima dată

,
1.35K 0

Mercedes va lansa noua generație A-Class (W177) în 2018. Primele imagini spion cu noul Mercedes A-Class au ajuns deja pe internet via Auto Motor und Sport.

Actualul Mercedes A-Class (W176), pe piață din 2012, a fructificat la maximum platforma modulară MFA, printr-un număr impresionant de derivate, de la crossoverul GLA la modelele de lifestyle CLA și CLA Shooting Break.

Odată cu trecerea la noua generație, numărul de variante vor crește din nou. Printre noutăți vom regăsi o versiune sedan dedicată piaței chineze și un un mic SUV cu 7 locuri și design de mini G-Class: GLB.

Ca platformă, noul A-Class va folosi noua arhitectură MFA2. Acesta are ca scop reducerea masei la gol (cu până la 50 kilograme) și obținerea unei rigidități torsionale mai bune. Ampatamentul noului Mercedes Clasa A este de așteptat, prin urmare, să crească cu 2 centimetri, pentru a genera mai mult spațiu pentru pasagerii din spate.

Interiorul va fi complet nou, desigur, dar marea întrebare este dacă postul de conducere virtual cu două mari ecrane TFT de 12,3 inch va fi prezent și pe noul Mercedes A-Class.

a-class-2

Noua clasa A, din nou cu motoare Renault

Cele mai mici motoare diesel vor fi în continuare furnizate de Renault. Între timp, toate noile motoare diesel de doi litri din noua familie OM 654 vor face un salt semnificativ în ceea ce privește performanțele și eficiența – spectrul de putere va varia între 150-194 CP.

Și motoarele pe benzină va fi noi. Acestea vor fi introduse deja până în 2017, pe alte modele Mercedes. Ele dispun de o capacitate de 2 litri, cu injecție directă și supraalimentare turbo. În plus față de modelul de top AMG 45 (400 CP), Mercedes ar putea oferi și o nouă versiune AMG de mijloc cu 280 CP.

Sursa: Auto Motor und Sport

Comentati?

Your email address will not be published.