F1

Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi moare după nouă luni în comă

Formula 1
,
1.57K 0

Lumea motorsportului este în doliu. Jules Bianchi s-a stins din viață vineri, după nouă luni petrecute în comă. Piloții Mercedes AMG Petronas îi aduc un omagiu tânărului pilot sacrificat în numele pasiunii sale pentru viteză.

Pilotul francez Jules Bianchi a debutat în Formula 1 în 2013, la volanul echipei Marussia. I se prezicea un viitor strălucit, dar totul s-a întunecat pe 5 octombrie 2014. Rulînd în condiții de ploaie și avînd o vizibilitate redusă pe circuitul de la Suzuka, tânărul pilot a pierdut controlul monopostului său, a ieșit de pe pistă și a izbit în plin camionul aflat lângă circuit pentru a prelua o altă mașină avariată. Bianchi a suferit răni grave la cap și a fost transportul de urgență cu elicopterul la spital. Din acel moment, nu și-a mai recăpatat niciodată cunoștința.

Jules Bianchi crash

Rănile suferite au fost prea mult el. După nouă luni petrecute în comă, pilotul de 25 de ani a pierdut cursa vieții vineri, când s-a stins într-un spital din Nisa. “A luptat până la sfârșit”, sunt singurele cuvinte declarate de familia sfâșiată de durere.

Și piloții AMG Petronas, Lewis Hamilton și Nico Rosberg, îi aduc un omagiu fostului coleg de circuit, pe conturile lor de pe rețelele de socializare.

„Astăzi este o zi îngrozitor de tristă. Rugați-vă pentru familia lui Jules. Odihnește-te în pace. Dumnezeu să-l binecuvânteze”, a postat campionul mondial pe Facebook, al[turi de o fotografie a pilotului beglian.

„Îmi pare nespus de rău să aflu că Jules Bianchi nu mai este printre noi. Sunt cu gândul la Jules și la familia lui. Odihnește-te în pace, Jules!”, a scris și Nico Rosberg.

Jules Bianchi este primul pilot de Formula 1 care își pierde viața în urma unui incident pe circuit din 1994, atunci când geniul campionatului, Ayrton Senna, a murit după răni grave suferite la cap în timpul cursei de la Imola, San Marino. Senna a ieșit atunci de pe circuit și a lovit în plin un perete. Avea 305 km/h.

Comentati?

Your email address will not be published.