OFICIAL: Interiorul noului Mercedes E-Class 2016 dezvăluit (video)

,
5.22K 0

Interiorul noului Mercedes E-Class 2016 a fost dezvăluit în totalitate, înaintea premierei care va avea loc în ianuarie, la salonul auto de la Detroit. Inspirat de S-Class, bordul ultra-modern prezintă o configurație futuristă cu display-uri duale. DETALII COMPLETE.

După un lung șir de fotografii și clipuri spion care trădau fiecare aspect – inclusiv interiorul celei de-a cincea generații E-Class – Mercedes a decis să dezvăluie secretele tehnologice și detaliile complete despre interiorul noii sale limuzine.

Experții în tehnologie se vor simți ca acasă în noul Mercedes E-Class, care urmează calea progresivă deschisă deja de fratele mai mare, S-Class. Panoul de bord standard este istorie. Acum bordul este dominat de două display-uri cu dimensiuni generoase, avînd fiecare o diagonală de 31.2 cm sau 12,3 inchi. Rezoluția totală a ansamblului este de 1920 x 720 pixeli și, deși există două ecrane, acestea par să se îmbine într-unul singur, fără a mai fi separate de comutatoarele clasice inserate între ele, ca în cazul Clasei S.

2016-mercedes-e-class-1

Consola centrală găzduiește display-ul central conectat direct la sistemul multimedia al Clasei E, ultra-modernul Comand Online. Dacă este dotat cu sistem de navigație, E-Class înfățișează practic hărțile în format complet, pe ecranul central. Diagrame informative și animații sunt redate alternativ pe 2/3 din suprafața display-ului din dreapta, în timp ce secțiunea de 1/3 rămasă prezintă informații adițională (care poate fi, de asemenea, configurate). Se poate alege dintre trei opțiuni pentru configurarea display-ului (Classic, Sport și Progressive), alternînd imaginea panoului de bord și a conținutului indicat de fiecare dintre ecrane.

În versiunea de bază, Mercedes E-Class 2017 vine doar cu un display central cu o diagonală de 21,3 cm, care are o rezoluție de 960 x 540 pixeli. În loc de instrumentele de bord electronice, șoferul privește două ceasuri rotunde, clasice, care încadrează un display color de 17 cm (8,4 inch), acesta redînd diverse informații oferite de către calculator, navigație etc. Consola centrală găzduiește și patru prize de aer și – chiar sub comutatoarele care reglează clima, un ceas analog cu aspect luxos.

2016-mercedes-e-class-4

Încă o inovație importantă care însoțește Mercedes-ul E-Class 2016 este apariția unui duet de touchpad-uri cu tehnologie touch, amplasate pe spițele volanului. Acestea îi permit șoferului să acceseze meniul sistemului multimedia prin mișcări de glisare. Alternativ, interacțiunea cu deja familiarul touchpad de la baza consolei centrale este, de asemenea, posibilă.

Două console centrale diferite

Bordul integrează detaliile de design specifice modelelor Mercedes, fiind inspirat de către Clasele C și S. Display-ul dă senzația că practic plutește, o senzație sporită de prezența sistemului de iluminare ambientală cu LED-uri – configurabil în 64 de culori. Modelele dotate cu o transmisie automată prezintă o consolă centrală continuă, două finisaje contrastante fiind disponibile pentru modelele cu transmisie manuală.

o9wy4fubf6zf

Un suport pentru încărcarea inductivă a telefoanelor mobile și o mufă USB pentru funcții Apple CarPlay sunt ascunse acum în compartimentul aflat la baza consolei, două conexiuni USB în plus și un card de memorie SD, fiind, de asemenea, disponibile în compartimentul de depozitare aflat în cotieră.

2016-mercedes-e-class-5Evident, interiorul este îmbrăcat în totalitate în lemn, piele și aluminiu, în funcție de configurare.

Și la capitolul scaune, există o arie largă de opțiuni. Mercedes a configurat scaunele în mod diferit, în funcție de linia de echipare. În versiunea de bază, acestea sunt disponibile cu tapițerie textilă. La linia de echipare AVANTGARDE, locurile prezintă cusături încrucișate și funcție de ventilare. În cazul liniei AMG, Mercedes E-Class va oferi mai multă susținere laterală, în timp ce scaunele rezervate pentru linia Exclusive se disting prin cusăturile dispuse longitudinal și combinațiile asortate de materiale textile și piele. Și ultima, dar nu cea din urmă, linia exclusivă Designo aduce o tapițare cu aspect de diamant.

E-Klasse InterieurE-Class Interior

Așa cum era de așteptat, noul E-Class va încerca să satisfacă până și cele mai pretențioase urechi. Mercedes oferă ca dotare standard un sistem audio profesional cu bass frontal, în timp ce sistemul audio surround ultra-modern Burmester este disponibil ca opțiune – o versiune modernizată a sistemului de sunet care se regăsește la S-Class.

Noi sisteme de asistență pentru Mercedes E-Class

Zonele în care Mercedes E-Class va face un pas uriaș în față sunt cele ale confortului și siguranței, diverse sisteme pentru rulare semi-autonomă aflîndu-se în prim plan.

The new E-Class – Intelligence and SafetyComplet noi sunt sistemele Intelligent Drive Next Level și Evasive Steering, funcții semi-autonome al căror control poate fi preluat – în orice moment – de către șofer. De asemenea o noutate la E-Class este Active Brake Assist, cu funcție de traversare a intersecției. În plus, în premieră pentru industria auto, E-Class oferă și capacitatea de comunicare Car-to-X, care are la bază tehnologia wireless, vehiculul comunicînd fără restricții cu alte mașini cu dotări similare, putînd avertiza șoferul, putînd frâna în situații riscante. Ca opțiune, noul E-Class poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone, pentru ca mașina să execute singură manevrele spinoase de parcare. Smartphone-ul poate fi folosit și pentru a închide și a deschide portierele. Șoferul va avea posibilitatea să lase mașina în siguranță atunci când o părăsește pentru scurt timp.

Intelligent Drive next Level este următorul pas către modul autonom de condus. Sistemul este capabil să mențină automat vehiculul la distanța corectă față de mașinile mai lente din față și le poate urma pe banda lor la viteze între 0 și 200 km/h. La viteze de până 130 km/h, sistemul nu este dependent de marcaje vizibile clare ale benzilor de circulație, putînd interveni și dacă marcajele drumului sunt neclare sau dacă nu există deloc linii pe șosea.

Prin comandarea opțiunii Comand Online, subfuncția opțională Speed Limit Pilot poate regla automat viteza vehiculului, în funcție de informațiile primite de la camera video care detectează limitele de viteză.

2017-Mercedes-Benz-E-Class-Active-Lane-Change-AssistActive Lane Change Assist (o subfuncție a sistemului DRIVE PILOT și parte a pachetului Driving Assistance) mută noul E-Class pe banda alăturată celei curente atunci când șoferul activează semnalizatorul pe o durată mai mare de două secunde, dacă senzorii nu detectează vreun vehicul în zona sa de siguranță. De asemenea, este irelevant dacă vehiculul vrea să revină pe banda din dreapta sau să vireze la stânga pentru a se angaja în depășire. Sistemul funcționează la viteze între 80 și 180 km/h (50-112 mph), atunci când funcția Steering Pilot este activată.

Active Brake Assist poate avertiza șoferul în privința situațiilor iminente de impact, poate furniza nivelul potrivit de asistență în cazul unei frânări bruște și poate, de asemenea, să frâneze automat în caz de urgență. În plus față de detectarea vehiculelor mai lente și staționare, detectează și reacționează la traversarea intersecțiilor, la coloanele din blocaje rutiere și la pietoni. Active Brake Assist este activ la viteze între 7 și 250 km / h pentru obiecte aflate în mișcare și de la 7 la 70 km / h pentru obiecte staționate. În condiții optime, sistemul este capabil să prevină coliziunea cu un vehicul staționat sau lovirea pietonilor la viteze sub 65 km / h. Și coliziunile din intersecții ar trebui evitate, grație funcției de intersectare, care poate acționa la viteze sub 50 km/h. În cazul unor blocaje rutiere, Active Brake Assist poate opri automat mașina la viteze sub 90 km/h.

Evasive Steering Assist vine ca o completare ideală a funcției de detectare a pietonilor, Active Brake Assist. Când șoferul recurge la o manevră evazivă, intenționată sau instinctivă, într-o situație periculoasă, această funcție îi poate oferi asistență prin adaptarea gradului de asistare a servodirecției calculat cu precizie pentru a sprijini mișcarea volanului.

The new E-Class – Intelligence and SafetyRemote Parking Pilot poate parca mașina sau o poate scoate din locul de parcare în timp ce șoferul se află în afara vehiculului, folosind o aplicație instalată pe smartphone. Este de mare ajutor în momentul în care locul de parcare este foarte îngust.

Car-to-X Communication permite schimbul de informații cu alte vehicule aflate pe drum, prin intermediul telefonului mobil sau a sistemelor wireless de la bord, de exemplu, și poate permite șoferului să vadă dincolo de viraje și curbe. Acest lucru înseamnă că șoferul primește un avertisment anterior unui posibil pericol iminent, cum ar fi un vehicul implicat într-un accident.

Digital car key permite șoferului să-și folosească smartphone-ul ca pe o cheie a vehiculului.

Sistemul Pre-Safe Impulse Side oferă protecție adițională în cazul detectării unei coliziuni laterale. Pernele de aer din partea laterală a spătarului se umflă rapid pentru a muta preventiv pasagerii cât mai departe de zona periculoasă. Acest lucru mărește distanța dintre pasager și portieră.

Sunetul Pre-Safe protejează urechile pasagerilor de zgomotul produs în eventualitatea unui impact prin generarea de sunete de fundal menite să anuleze efectul novic al acestuia asupra timpanelor.

Farurile Multibeam LED avînd fiecare câte 84 de LED-uri ultraperformante iluminează automat drumul, distribuind lumina foarte puternică în mod precis și controlat, fără a-i orbi pe ceilalți participanți la trafic.

Și ultimele, dar nu cele din urmă sisteme sunt deja celebrele Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist și Pre-Safe Plus, toate beneficiind de funcționalitate și acuratețe a senzorilor recalibrate. Airbag-urile integrate în centurile din spate, o dotare disponibilă deja la S-Class, întregesc tabloul de siguranță.

Comentati?

Your email address will not be published.