Oficial: informații complete despre Mercedes S-Class Cabrio (video)

,
3.68K 0

Mercedes va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt noul S-Class Cabrio, cel de-al șaselea model al familiei S-Class și primul Mercedes decapotabil de lux cu patru locuri din 1971 încoace.

La doi ani după lansarea versiunii limuzină, familia S-Class este acum completă. Cu șase membri, actuala familie S-Class este cea mai complexă și cea mai de succes din clasa de lux.

Mercedes-Benz S-Klasse LuxuswagenfamilieNoul cabriolet va fi oferit în două versiuni de motorizare, preluate de la S-Class Coupe: cu motorul V8 biturbo de 4,7 litri, 455 CP și 700 Nm la S 500 Cabrio și cu motorul V8 biturbo de 5,5 litri cu 585 CP și 900 Nm la S 63 4Matic Cabrio.

Sistemul 4Matic este rezervat exclusiv versiunilor AMG cu volan pe stânga, în timp ce Mercedes va oferi și o versiune AMG cu volan pe dreapta doar cu tracțiune spate. Sistemul 4Matic de la S 63 AMG distribuie 33% din cuplu către puntea din față și 67% către puntea din spate. Distribuția puterii orientate către spate oferă o dinamică superioară la condus, tipică AMG.

Motorul V8 biturbo de la S 500 Cabrio este cuplat cu noua cutie automată cu 9 trepte 9G-Tronic și promite cifre de consum excepțional de reduse de numai 8,5 l/100 km. Prin comparație, decapotabila Bentley GT V8 cu motorul V8 biturbo de 4 litri și 528 CP are nevoie de 11,1 l/100 km.

S 63 AMG 4Matic folosește o transmisie sport AMG Speedshift MCT cu 7 trepte și cu 3 moduri: C (Controlled Efficiency), S (Sport) și M (Manual), în timp ce funcția Eco start/stop este disponibilă pe modul C.

Motorul V8 biturbo de 5,5 litri este unul dintre cele mai eficiente motoare V8 de serie din lume. Cu un consum de combustibil de 10,4 l/100 km, motorul Mercedes V8 cu 585 CP și 900 Nm este mult mai economic decât motorul V12 biturbo de 6 litri de la Bentley Continental GT, care are aproximativ aceeași putere și un cuplu mai mic (590 CP, 720 Nm) şi are nevoie de 14,3 l/100 km. Cu 2.185 kg, noul S 63 AMG Cabrio este cu 310 kg mai ușor ca Bentley Continental GT, principalul său rival. Iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 3,9 secunde, în timp ce Bentley Continental GT are nevoie de 4,7 secunde.

Mercedes-Benz S-Class Cabriolet (A 217) 2015

Ca și S 500 Cabrio, S 63 AMG Cabrio utilizează suspensia Airmatic cu sistemul adaptiv de amortizare ADS Plus. În cazul versiunii S 63 AMG Cabrio, suspensia poate fi ridicată cu 30 mm pe suprafețe denivelate, iar apoi este din nou coborâtă automat în modul Sport și de la o viteză de 120 km/h în modul Controlled Efficiency. S 63 AMG Cabrio este echipat standard cu jante forjate AMG de 19 inch, din aliaj ușor, în timp ce frânele din materiale compozite ultraperformante, cu 20% mai ușoare decât cele convenționale, reprezintă o dotare opțională.

Având la bază modelul S-Class Coupe cu două uși, S-Class Cabrio (lungime/lățime/înălțime: 5,027/1,899/1,417 mm) împarte aproximativ 60% din totalul componentelor cu S-Class Coupe. Podeaua din partea posterioară este realizată din aluminiu și este complet nouă la versiunea cabrio, care utilizează peste 50%  materiale ușoare.

Mercedes suține că S-Class Cabrio atinge valori ale rigidităţii la torsiune apropiate de cele ale modelului S-Class Coupe. Peretele posterior aflat în spatele banchetei ranforsează caroseria și, în același timp, oferă susținere pentru rollbar-ul acţionat pirotehnic, dar și încorporează o deschidere în compartimentul rezervat bagajelor. Peretele posterior este atașat prin intermediul a două mari piese adiționale de aluminiu de pereţii laterali. Alte ranforsări sub podea amplifică rezistența versiunii decapotabile. Pentru prima oară la un cabrio Mercedes, roll-bar-ul este acţionat nu prin intermediul unui arc, ci prin metoda pirotehnică, folosind un generator de gaz.

Mercedes susține că S-Class Cabrio este cea mai confortabilă și cea mai silențioasă decapotabilă. Acoperișul din material textil alcătuit din trei straturi integrează un strat de butil, spre deosebire de stratul anterior de neopren. Stratul izolator al acoperișului din textil, conceptul etanșat al portierelor și geamurile duble, alături de cel mai mic coeficient de rezistență la înaintare pentru acest segment, în valoare de 0,29, sunt elemente cruciale pentru zgomotul redus la interior.

Acoperișul textil poate fi deschis și închis dintr-un comutator aflat în consola centrală în aproximativ 20 de secunde. Operațiunea este posibilă chiar și când mașina se află în mișcare la viteze de până la 60 km/h.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio ( A 217 ) 2015

S-Class Cabrio este disponibil opțional cu sistemul de protecție împotriva vântului Aircap, care poate fi extins la atingerea unui buton, pentru a reduce turbulențele la interior. Aircap constă într-un deflector de vânt cu o plasă situată în partea superioară a ramei parbrizului, care poate fi extins cu 7 cm și un alt deflector de vânt poziționat în spatele banchetei cu un contur convex și ramă din oțel inoxidabil.

Încă o funcție disponibilă opțional și binecunoscută de la SL și SLK este sistemul de încălzire la nivelul gâtului, Airscarf, care oferă o rulare confortabilă cu acoperișul deschis chiar și la temperaturi exterioare mici. Controlul standard al climei Thermotronic are două zone de climă și trei stiluri de climatizare (difuz, mediu sau concentrat). Ca și la S-Class, pachetul opțional Warmth Comfort include cotiere încălzite pe consola centrală și pe uși, dar și un volan multifunctional încălzit.

Noul S-Class Cabrio, dar și versiunea de top AMG, vor fi disponibile la vânzare începînd cu luna decembrie, iar pe piață își vor face debutul în primăvara anului 2016.

Comentati?

Your email address will not be published.