Mercedes rămâne alături de Schumacher

Schumi, abandonat de sponsori
,
1.53K 0

La un an de la teribilul accident de la Meribel, Franța, Michael Schumacher mai primește o lovitură. Trei companii i-au anunțat pe avocații săi că vor încheia contractile de sponsorizare cu septuplul campion mondial. Dar Mercedes rămâne alături de el.

Împreună la bine și la rău. Este un legământ pe care Mercedes îl respectă, deși colaborarea de 3 ani cu Michael Schumacher nu a fost una încununată de succes în Formula 1. La aproape 11 luni de când Schumacher a început recuperarea lent, Mercedes și-a reconfirmat devotamentul față de fostul pilot.

A trecut deja un an de la accidentul devastator suferit de Michael Schumacher la schi, în Alpii Francezi, iar pilotul este încă paralizat și are probleme de memrorie și de vorbire. A fost mutat înapoi acasă în septembrie, în vila sa construită pe malul Lacului Geneva, într-o unitate asemănătoare unui spital, construită de soția sa pentru 19 milioane de euro și primește îngrijire profesională 24 din 24 de ore, pentru suma de 300 000 de euro pe lună.

Aflați mai multe despre accidentul suferit de Michael Schumacher pe 29 decembrie 2014!

Schumacher

Michael Schumacher și Phillipe Gaydoul, în vremuri mai bune

 

Îngropați în cheltuieli, consilierii financiari ai lui Michael Schumacher au mai primit o lovitură. Brand-urile Navyboot și Jet Fashion, ambele aparținînd omului de afaceri elvețian Phillippe Gaydoul, tocmai au renunțat la parteneriatul cu Schumacher. Se pare că cele două firme plateau 3,5 milioane de euro anual pentru ca legenda din Formula 1 să le reprezinte. Îngrijorat de publicitatea negativă care ar putea urma acestei decizii, Phillippe Gaydoul și-a motivate alegerea de a-l abandona pe Schumacher, menționînd că fostul campion mondial nu mai este în stare de muncă promoțională.

Urmăriți următorul video, dacă vreți să vedeți cum Michael Schumacher promova imaginea Navyboot:

Compania producătoare de apă minerală Rosbacher a anulat, de asemenea, contractul cu Schumacher, din moment ce există îndoieli că fostul pilot se va mai recupera vreodată. Pentru moment, este imobil, dependent de un scaun cu rotile și nu poate vorbi, conform spuselor unui alt fost pilot de Formula 1 și prieten al lui Schumacher, Phillippe Streiff. Rosbacher renunțase deja la difuzarea clipului publicitar încă de pe 1 ianuarie 2014, la trei zile de la accident.

Conform revistei Forbes, Michael Schumacher a câștigat 8 milioane de euro doar din sponsorizări, în ultimul său an în Formula 1.

Michael Schumacher a suferit un accident îngrozitor cu un an în urmă, când a ieșit în afara pistei și s-a lovit grav la cap de o piatră acoperită parțial de zăpadă. A suferit două intervenții chirurgicale pe creier și a petrecut șase luni în comă. Schumacher a fost considerat mereu un schior extraordinar, fiind foarte talentat aproape la orice sport de iarnă.

Schumacher

Locul exact al accidentului suferit de Michael Schumacher în Alpi, la Meribel, Franța

Comentati?

Your email address will not be published.