Mercedes-Maybach G 650 Landaulet: Cel mai exotic cabrio 4×4

,
1.62K 0

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet este oficial aici. Mercedes va prezenta o versiune foarte specială a Clasei G la Salonul Auto de la Geneva, aducând un omagiu legendarului off-roader cu lansarea unui model super luxos, decapotabil.

Cu o săptămână în urmă, o primă fotografie a acestui remarcabil Mercedes-Maybach G 650 Laundaulet a devenit virală pe internet, iar astăzi putem vedea excentricul 4×4 în toată splendoarea. Marcând finalul carierei de 38 de ani a Clasei G, înainte de apariția unui nou model programat pentru anul viitor, vine acest super exotic cabriolet cu gardă mare la sol, cu un motor V12 biturbo de 6.0 litri, cu 630 CP și un cuplu de 1.000 Nm, bazat pe G 500 4×4².

Sub capota noului Mercedes-Maybach G650 Landaulet, unitatea V12 livrează puterea către toate cele patru roți prin intermediul transmisiei 7G-Tronic. Trei diferențiale blocabile, unul pe față, unul în spate și altul ca și cutie centrală de transfer direcționează cuplul către roți în funcție de condițiile de rulare și de diferențialele acționate.

Șasiul lui G 650 este preluat de la G 500 4×4² , odată cu geometria complexă a punților. Un set de axe portale special concepute în care tubul transversal este amplasat deasupra centrului bucului roții, oferă o gardă la sol incredibilă de 450 mm. Noi arcuri și unități amortizoare sunt, de asemenea, prezente, beneficiind de suspensie adaptivă în două moduri: confort și sport.

mercedes-maybach-g650-10

Este prima oară când G-Class primește tratamentul Maybach. Conceput special pentru clienții amatori de tracțiune integrală de pe piețele americane, rusești și arabe, modelul va fi comercializat în serie limitată de numai 99 de unități. Lansarea pe piață este programată pentru toamna viitoare, dar bogații și șeicii pot deja să-l comande din martie 2017 – prețurile nu au fost încă anunțate, dar ar trebui să se apropie de jumătate de milion de euro.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet pentru regi

Cu 5.345 milimetri în lungime (cu 67 cm mai lung ca un G-Class cu cinci uși standard), cu un ampatament de 3.428 milimetri (cu 58 cm mai mult) și o înălțime de 2.235 milimetri, G 650 Landaulet se bucură de o gardă la sol de jumătate de metru. Șoferul și pasagerul din față stau sub un acoperiș obișnuit, în timp ce plutocrații/miliararii pot deschide electric porțiunea de acoperiș de deasupra capetelor lor (dincolo de montantul central) prin apăsarea unui buton. În plus, un perete despărțitor din sticlă care oferă intimitate (devine mat la nevoie) îi permite șoferului să fie complet izolat de discuțiile importante din spate, care pot schimba lumea.

mercedes-maybach-g650-3

Ca la orice Maybach, totul gravitează în jurul pasagerilor. Scaunele individuale electrice din spate vin de la S-Class, însoțite de funcția de masaj și de suportul lateral (reglabil în lungime și în înălțime, pot fi setate convenabil într-o poziție înclinată complet) și asigură un spațiu extraordinar la picioare, grație ampatamentului extins cu 578 de milimetri. Programe de masaj garantează un confort sporit – conform principiului masajului de relaxare cu pietre calde, dar și cu căldură. În consola centrală amplă, suporturile de pahare mențin băuturile reci sau calde. Amplasat în fața suporturilor de pahare se regăsește un computator care reglează aerul condiționat din spate.

Comenzile pentru deschiderea sau închiderea acoperișului din spate se află pe “G cockpit” (în stilul unui tablou instrumental al șoferului): trei butoane diferite, amplasate central – un comutator este pentru iluminarea interioară, în timp ce alte două se folosesc pentru a deschide sau a închide acoperișul. Două măsuțe pliabile cu inserții din piele joacă rolul unor suporturi de scris sau spațiu de depozitare pentru tablete. Mai mult, există și două torpedouri în G-Cockpit, dar și cele două mânere obișnuite. Două display-uri mari de înaltă rezoluție, de 25,4 cm (10 inchi) conectate la sistemul multimedia din partea din spate sunt amplasate pe peretele despărțitor.

Clienții care își doresc un Mercedes-Maybach G 650 Landaulet pot comanda interiorul cu piele designo și cusături tip romb, un total de patru culori fiind disponibil. Acoperișul poate fi și el comandat în trei nuanțe diferite. Vopseaua exterioară este disponibilă în patru culori, inclusiv un lac mat. Un detaliu special: jantele din aliaj ușor de 22 de inchi vin cu 5 tipuri de design cu spițe duble cu logo-ul Landaulet. În plus, G 650 vine standard cu extensii din carbon ale aripilor.

mercedes-maybach-g650-2

Comentati?

Your email address will not be published.