Mercedes-AMG Project One este numele hypercar-ului aniversar (update)

,
1.37K 0

Hypercar-ul Mercedes-AMG va purta numele de Mercedes-AMG Project One (nume de cod R50). Spectaculosul coupe cu motorul amplasat central va împrumuta mare parte a tehnologiei de la mașinile din Formula 1.

Hypercar-ul Mercedes-AMG Project One (nume de cod R50) va fi un automobil cu două locuri. Caroseria mașinii va fi construită în jurul unei structuri din fibră de carbon, asemănătoare cu cea din Formula 1, de la monopostul Mercedes  F1 W07.

R50 va beneficia de aerodinamică activă, de tracțiune integrală și de roți directoare spate, devenind “prima mașină certificată pentru drumurile publice cu motor de F1,” conform spuselor șefului de la Mercedes, Dieter Zetsche. Acest lucru confirmă prezența motorului V6 turbo de 1,6 litri de la monopostul Mercedes-AMG din Formula 1. Două turbocompresoare ar trebui să dezvolte împreună o putere de aproximativ 1.000 CP la 12.000 de turații. În plus, un motor electric ar trebui să asigure suplimentul de forță, alături de un sistem SF de recuperare a energiei KERS.

Puterea totală ar trebui să depășească 1.300-1.500 CP, în timp ce masa la gol ar trebui să ajungă la 702 kg sau de două ori mai puțin decât cea a modelului Bugatti Chiron cu propulsie similară.

Mercedes-AMG Project One va folosi ambele tipuri de sisteme de recuperare a energiei folosite la monoposturile de F1: MGU-K, care convertește energia mecanică și termică în energie electrică ce poate fi stocată pentru angrenare ulterioară, dar și sistemul MGU-H, care preia căldura din evacuare și o folosește pentru a produce energie electrică.

Hypercar-ul Mercedes-AMG Project One va fi un proiect dezvoltat de AMG la Affalterbach, Germania, în colaborare cu echipa care produce trenul de rulare al mașinilor de Formula 1 de la Brixworth, Northampton. Doar 300 de unități vor fi produse și se pare că aproape întreaga serie a fost deja vândută. Șeful AMG Tobias Moers a declarat presei britanice: “Capacitatea de producție este la limită, iar AMG R50 este o mașină impresionantă care nu poate fi comparată cu niciun alt rival de pe piață.” Prețul estimat al hypercar-ului Mercedes-AMG Project One este de 2 milioane de euro.

Piața hypercar-urilor va crește în anii următori odată cu apariția noului Aston Martin RB001 (900 CP, 900 kg) dezvoltat în colaborare cu Red Bull și a viitorului hypercar McLaren, succesorul modelului P1, programat pentru 2019, cu o configurație cu trei locuri, ca mașinile de Formula 1 din 1992.

project-one

Comentati?

Your email address will not be published.