Oficial: Mercedes-AMG E 43 4Matic cu 401 CP a fost dezvăluit

,
1.69K 0

În așteptarea viitorului E 63 AMG, Mercedes prezintă noul Mercedes-AMG E 43 4Matic, care va fi disponibil începînd cu septembrie 2016.

Așa cum am anunțat deja, AMG Sport Line a produs o oarecare confuzie și se pare că Mercedes a renunțat la această linie de echipare “intermediară” poziționată între modelele standard și modelele AMG pur-sânge.

După versiunile limuzină și break C 450 AMG Sport Line, Mercedes a lansat, la Salonul Auto de la Geneva, C 43 AMG Coupe și Cabriolet. Acestea reprezintă o dovadă clară că Mercedes a decis să păstreze doar modelele AMG veritabile.

Mercedes a anunțat acum prima versiune AMG bazată pe noul E-Class. Noul E 43 AMG 4Matic este propulsat de un motor superior cu șase cilindri. Noua unitate vine cu o putere mai mare cu 34 CP, ajungînd la 401 CP, cu ajutorul a două turbocompresoare mai mari și a unei admisii de aer cu presiune mai mare, de 1,1 bari. Cuplul maxim de 520 Nm este disponibil la turații mici de 2.500 rpm.

Cu acest motor modificat, E 43 AMG 4Matic ajunge de pe loc la 100 km/h în 4,6 secunde, în timp ce viteza maximă a fost limitată la 250 km/h.

Ca la toate modelele AMG Sport Line, rețeta este aceeași și vine cu tracțiune integrală 4Matic și transmisie automată 9G-Tronic standard. Sistemul 4Matic prezintă o distribuție a cuplului orientată către spate, cu 31, respectiv 69% pe puntea față/spate.

Inginerii AMG au adaptat o suspensie sport avînd la bază sistemul de suspensie multicameral Air Body Control. Sistemul Adaptive Damping oferă o arie de selecție între trei moduri – Comfort, Sport și Sport Plus.

Transmisia automată cu 9 trepte 9G-Tronic a fost, de asemenea, modificată de către inginerii AMG și vine cu o aplicație de soft dedicată cu timpi reduși de schimbare a treptelor. Șoferul poate alege între patru moduri de transmisie: Eco, Comfort, Sport și Sport Plus. Un mod separat Manual poate fi selectat prin apăsarea unui buton aflat pe consola centrală.

De la selectorul Dynamic Select, șoferul are și opțiunea unui al 5-lea mod, Individual, cu ajutorul căruia poate personaliza caracteristicile motorulului, ale transmisiei, ale suspensiei și ale direcției.

Design-ul interior prezintă amprenta specifică AMG, cu scaune sport îmbrăcate în piele ecologică Artico și microfibră Dinamica negre (pielea nappa este oferită opțional), prezentînd cusături roșii. Zona mediană a flanșelor ușilor și bordul prezintă, de asemena, finisaje de piele ecologică Artico și cusături roșii.

Pedale exclusive, un plafon negru și centuri roșii completează caracterul sportiv al mașinii. Volanul sport multifunctional îmbrăcat în piele nappa, prezentînd cusături roșii contrastante și o secțiune inferioară aplatizată se potrivește perfect cu un stil de condus energic. Panoul de bord AMG oferă toate informațiile relevante într-o configurație clară optimizată pentru un stil dinamic. Cele două ceasuri cu formă tubulară, display-ul color multifuncțional de 4,5 inchi, cronometrul Racetimer și vitezometrul cu design de steag în carouri amplifică senzația sportivă.

Mercedes-AMG E 43 4MATIC
Motor
V6 biturbo
Capacitate
2996 cc
Putere
295 kW (401 CP) la 6100 rpm
Cuplu maxim
520 Nm
la 2500-5000 rpm
Consum mixt
8.3 l/100 km
Emisii CO2 mixte
189 g/km
Clasă energetică
D
Masa la gol (conform DIN/EC)
1765 kg*/1840 kg**
Acceleratie 0-100 km/h
4,6 s
Viteza maxima
250 km/h***

Comentati?

Your email address will not be published.