Mercedes-Benz Superdome

The Superdome
,
1.39K 0

Stadionul Mercedes-Benz Superdome a fost construit în 1975, în Central Business District din New Orleands, Louisiana. Șase evenimente Superbowl s-au desfășurat în cadrul stadionului Superdome, mai multe decât în oricare altă locație de acest gen, fiind printre cele mai râvnite centre de acest fel din Statele Unite.

Mai mult decât atât, stadionul Mercedes-Benz Superdome face parte din paisajul urban din Louisiana, dar și din istoria recentă a regiunii. Multe voci credeau cu tărie că stadionul va fi complet distrus de Uraganul Katrina, cea mai gravă catastrofă naturală din istoria recentă a Statelor Unite. Uraganul Katrina a devastat complet orașul New Orleans, dar stadionul Superdome a reușit să facă față calamității. După tragicul eveniment, reconstrucția stadionului a devenit cel mai mare proiect din istoria Statelor Unite ale Americii , iar astfel stadionul Mercedes-Benz Superdome a renăscut.

Reconstrucția stadionului a fost exact ceea ce avea nevoie New Orleans după catastrofa, iar imediat după eveniment a început un amplu proces de renaștere în toate domeniile de activitate.

Așadar, datorită luminilor care îți iau ochii, stadionul Mercedes-Benz Superdome este un adevărat simbol al orașului New Orleans. Uimitor sau nu, stadionul ocupă 13 acrii de pământ și cel mai înalt punct este echivalentul a 27 de etaje, la 83 de metri deasupra nivelului străzii. Stadionul reprezintă cea mai mare hală din oțel ce acoperă în total aproximativ 125 milioane de metri cubi de spațiu.

Pe 3 octombrie 2011, Mercedes-Benz a anunțat achiziționarea drepturilor de numire a stadionului, lucru ce s-a concretizat pe 23 octombrie 2011. Este al treilea stadion care primește în componența sa numele Mercedes-Benz, fiind și singurul din statele Unite. Cel de-al doilea este Mercedes-Benz Arena din Stuttgart, Germania, iar cel de-al treilea este Mercedes-Benz Arena din Shanghai, China.

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.