Mercedes-Benz 600: Numărul 1 pentru Jay Leno

Jay Leno adoră mașinile de legendă
,
1.82K 0

Trebuie să-l crezi pe omul acesta atunci când spune că un Mercedes-Benz este mașina sa favorită. Prezentatorul care a atins vârful audiențelor este fanul unei mașini de top din garajul său. Mercedes-Benz 600 este mașina preferată a lui Jay Leno. Și nu-i este deloc ușor să aleagă, din moment ce garajul său adăpostește peste 800 de vehicule.

Jay Leno are orice mașină în univers, pe care ți-o poți imagina vreodată. Întreabă-l, el sigur o are în fostul depozit transformat în garaj, de mărimea unui teren de fotbal. Orice stil, orice epocă, orice preț, orice origine, de la vehicule retro la cele ale generației viitoare, toate sunt acolo, peste 800 de vehicule, înghesuite în propria sa parcare. Dar dacă fostul prezentator al emisiunii “The Tonight Show” ar alege una, doar una singură, nu ar ezista nicio secundă. Favorita sa poartă indicativul “600”, dar pentru actor, este numărul 1.

Jay Leno's Garage Jay Leno's Garage

Leno a cumpărat bijuteria retro pe roti de la un restaurator de mașini clasice, Karl Middlehauve. Specialitatea lui este, desigur, Mercedes 600. Doar 138 de unități au fost fabricate pentru Statele Unite. Mașina lui Leno are ceva special: un compresor de supraalimentare – ceea cea ce nemții numesc “Kompressor” – care crește puterea motorului la 525 CP.

Jay Leno's Garage

600-le era cea mai scumpă mașină acum jumătate de secol când a apărut. Costa aproape 30 000 de dolari, ceea ce însemna o avere la acea vreme. Nici chiar Rolls Royce-ul nu costa atât de mult. Mașina nu are nimic electric. Totul de la geamuri, acoperiș, scaune și portbagaj sunt hidraulice. 600-le este considerat de departe mașina cel mai greu de restaurat. Jay Leno nu-și conduce Mercedes-ul 600 din 1972 prea des. Un singur comutator de geam costă 12 000 de dolari dacă se strică. Așa că este ma bine să nu-l atingă. Dar nu mulți dictatori, John Lennon, Elvis Presley și Papa nu s-au gândit la acest lucru, din moment ce era și mașina lor preferată.

Jay Leno's Garage

Leno și-a cumpărat prima mașină când avea doar 14 ani. A fost o super afacere. Doar 350 de dolari în 1964. “Bineînțeles că nu funcționa. Altfel, tatăl meu nu m-ar fi lăsat niciodată să o cumpăr”, spune râzînd.

Dar mereu a avut o slăbiciune pentru Benz. A lucrat la un dealer Mercedes-Benz când era student. “Am construit o legătură cu această marcă, am avut ocazia să conduc aceste mașini și să le înțeleg”, își amintește Leno cu nostalgie.

Doar lemn masiv și piele natural, automobilul clasic include și un frigider. “Este ca să distrez doamnele”, este gluma lui Leno. Din fericire pentru el, soția cu care s-a căsătorit acum 34 de ani, îi împărtășește pasiunea pentru mașini.

 

Comentati?

Your email address will not be published.