Iunie, o lună nebună – Mercedes-AMG GT R pregătit să debuteze într-o lună

,
1.37K 0

Iunie pare să fie luna noutăților pentru Mercedes. După ce s-a anunțat debul noului E-Class Estate în mai puțin de o săptămână, a venit rândul supercarului Mercedes-AMG GT R, așteptat să-și facă și el apariția luna aceasta, fiind starul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Cu 462 CP pentru versiunea standard și 510 CP pentru versiunea S, Mercedes-AMG GT avea nevoie de un nou membru în familie pentru a lupta de la egal la egal cu Porsche 911 GT3 RS. Așa că iată-l, sub forma acestui GT R, propulsat de încă noul V8 biturbo de 4,0 litri, care ar putea duce bolidul de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde, ceea ce l-ar face cu 0,3 secunde mai rapid ca versiunea de top a GT-ului.

Mercedes-AMG GT R

GT S, cu actuala sa greutate de 1.645 kg va intra la dietă pentru a se alinia cu cerințele și performanța GT R-ului construit pentru drumuri publice, dar cu valențe de mașină de curse. Noua bestie construită la Affalterbach ar trebui să depășească viteza de 310 km/h limitată electronic a GT S-ului. Monstrul cu aproape 600 CP a fost spionat, iar și iar, în timpul testelor, purtînd un strat gros de camuflaj, înaintea apariției sale iminente.

Dacă zvonurile se confirmă, vom vedea bolidul în “carne și oase” la Festivalul Vitezei de la Goodwood, care începe pe 23 iunie. Cel mai probabil, Mercedes-AMG GT R va ajunge în showroom-uri la sfârșitul acestei veri.