Clasa E, cel mai bine vândut Mercedes-Benz al tuturor timpurilor

,
2.27K 0

Clasa E a atins o bornă istorică semnificativă, cu peste treisprezece milioane de limuzine și modele break livrate din momentul lansării primei generații, devenind așadar cea mai de success Clasă din istoria Mercedes.

Versiunea revizuită a modelului 124 a marcat debutul titulaturii E-Class, în 1993. Moștenirea denumirii se intoarce, însă, tocmai în 1947, atunci când Mercedes-Benz 170 V a sărbătorit lansarea a ceea ce era prima mașină de transport pasageri fabricată de Mercedes-Benz după război, dar și fondatoarea seriei E-Class.

Dezvăluită în 1995, cea de-a doua generație E-Class a marcat un nou teritoriu la acea vreme, pentru Mercedes-Benz, dar nu numai în ceea ce privește tehnologia, ci și design-ul, introducînd linii inovatoare, mai sportive, dominate de o parte frontală tipică, cu patru faruri.

Mercedes-Benz a lansat următorul model Clasa E și cel de-al treilea în 2002, acesta fiind caracterizat de nenumărate inovații în ceea ce privește eficiența și siguranța.

Actuala generație Clasa E a ajuns pe piață în 2009, primind motoare noi eficiente, noi sisteme de asistență și, în 2013, un nou limbaj de design. Peste 257 000 limuzine și variante break ale actualului și cel de-al patrulea model au fost vândute în 2014.

Modelul este acum mai popular ca niciodată, în timp ce piețele cheie rămân Statele Unite și China. La nivel global, patru din cinci clienți Mercedes-Benz au optat luna trecută pentru un E-Class. Între timp, versiunea break este regină în Europa și, în special, în Germania, acolo unde se vând la fel de multe break-uri ca și limuzine.

 

Comentati?

Your email address will not be published.