AMG devine mai accesibil cu noua linie AMG Sport

,
1.53K 0

Nicio nișă lăsată liberă. Asta trebuie să fi fost în mintea celor de la AMG atunci când au conceput noua linie AMG Sport, o gamă de modele care va ocupa spațiul dintre mașinile Mercedes-Benz clasice și sportivele AMG.

Mișcarea asta a fost prevăzută de multă lume și vine ca un răspuns la deja destul de substanțiala gamă BMW M Performance. Noile modele vor satisface pretențiile de performanță impuse de numele AMG având motoare mai puternice, tracțiune integrală în standard și componente ale suspensiilor și ale sistemului de frânare de la modelele clasice AMG.

Primele două modele AMG Sport vor fi prezentate la Salonul Auto Internațional din America de Nord care se va ține în ianuarie 2015 la Detroit (și sunt șanse mari ca unul dintre ele să fie chiar C 450 AMG. Se plănuiește, însă, ca în scurt timp gama să cuprindă mult mai multe modele.

amg sport | MercedesBlog.ro

Mercedes-Benz speră ca această nouă gamă AMG Sport să facă marca AMG mult mai accesibilă unui segment complet nou de clienți, ceea ce va crește notorietatea firmei și va aduce un plus de vânzări la nivel global. „Noile modele Sport reprezintă o propunere serioasă pentru clienții noștri: tehnologia sport veritabilă devine accesibilă, atrăgând o gamă tot mai largă de cumpărători din întreaga lume”, a spus Tobias Moers, Președintele Consiliului de Conducere Mercedes-AMG GmbH. „În ciuda creșterii susținute, respectăm în continuare sloganul companiei: performanțe dinamice”.

amg sport | MercedesBlog.roAMG a va încheia anul 2014 cu vânzări record. Compania din Affalterbach va fi vândut peste 40.000 de unități până la finele anului 2014, grație în mare măsură pătrunderii în segmentul compact și lărgirii gamei de produse, în timp ce modelele concepute în întregime în interiorul companiei – precum SLS AMG și mai recentul AMG GT – funcționează mai ales ca vectori de imagine.

„Suntem mândri de aceste succese, căci ele ne oferă o bază pentru faza următoare a strategiei noastre de creștere pe care o lansăm chiar acum”, ne explică Tobias Moers. „În următorii trei ani căutăm să depășim cu mai mult de 200% cifra totală a vânzărilor din 2013”.

Toate astea sunt vești extrem de bune pentru cei care și-ar fi dorit un AMG, dar îl considerau mai degrabă scump. Totuși, să nu-ți imaginezi că aceste noi modele AMG Sport vor fi ieftine; ele vor fi doar mai ieftine decât corespondentul lor din gama AMG. După mintea noastră, totuși, orice veste despre o gamă AMG mai largă, oricum ar fi ea, e o veste bună.

Comentati?

Your email address will not be published.