VIDEO: Jay Leno, la plimbare cu Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 din 1972

Mercedes-Benz 300 SEL 6.3
,
1.53K 0

Probabil că știți deja cine este Jay Leno și ce frumuseți se ascund în celebrul său garaj. Cu toate acestea, Leno este tipul de om care continuă să ne surprindă de fiecare dată.

Jay Leno a devenit rapid un fel de guru al mașinilor și atât timp cât continuă să ofere povești incredibile despre mașinile pe care le deține, nu putem decât să ne bucurăm.

De fapt, cel mai recent clip al lui Jay are în prim plan un Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 din 1972, un automobil a cărui soartă a fost decisă chiar de fanii lui Leno, după ce acesta i-a întrebat dacă limuzina de lux ar trebui recondiționată sau nu.

Evident că răspunsul a fost unul pozitiv, așa că limuzina retro supraviețuiește în continuare și are ocazia să descopere drumurile din California.

Ca o scurtă lecție de istorie, am vrea să adăugăm că 300 SEL 6.3 a luat naștere dintr-un “artificiu” care a presupus preluarea puternicului motor V8 Mercedes-Benz M100 de 6,3 litri de pe limuzina de lux Mercedes-Benz 600 și instalarea sa într-un S-Class W109 obișnuit, model care utiliza la acea vreme doar motoare în 6 cilindri.

Puteți urmări clipul integral mai jos:

Comentati?

Your email address will not be published.