Un Mercedes-Benz construit din oglinzi – Arta accidentelor

,
1.52K 0

Opera de artă “Wreck” (“Epava”) reflectă interpretarea creativă a modului în care arată o mașină la scurt timp după ce a suferit un accident. Sculptura în mărime naturală, care reprezintă un Mercedes-Benz S 550, este realizată în întregime din bucăți șlefuite de oțel inoxidabil cu aspect de oglindă.

Exponatul arată de parcă a fost realizat din oglinzi sfărâmate, reflectând atât luxul, câ și mortalitatea. Jordan Griska a folosit un model 3D al limuzinei Mercedes-Benz S550 și – prin intermediul unui soft digital, artistul a construit opera de artă inspirată de automobilul de lux. Pentru a menține asemănarea cu un S550 original, dar pentru a face scena accidentului cât se poate de realist, creatorul ei a îmbinat fragmente de oțel inoxidabil tăiate cu laserul, inspirându-se și din fotografii ale unor accidente.

Epava oglinzi accidente

Artistul din Brooklyn redă temele utilizate de scriitorul american F. Scott Fitzgerald, autorul romanului “Marele Gatsby”, lucrarea sa fiind un amestec dintre opulență și decadență. Griska s-a inspirat și din realizările lui Andy Warhol.

“Sculptura redă apogeul industriei auto de la ora actuală, folosind tehnologia digitală și talentul artistului pentru a reprezenta atât visele utopice, cât și realitatea”, explică reprezentanții expoziției Philadelphia Contemporary. “Spectaculoasă și persistentă, Epava surprinde natura duală a culturii americane, punând în contrast averea și libertatea cu decadența și depravarea.”

Epava oglinzi accidente

Comentati?

Your email address will not be published.