Secretele tehnologiei: Noua turbină electrică de la Mercedes

,
1.48K 0

Mercedes a prezentat o turbină electrică revoluționară, realizată de BorgWarner și intitulată eBooster. Primul motor care va primi tehnologia inedită este noul turbo cu șase cilindri în linie, așteptat să debuteze pe Clasa S facelift anul acesta.

O presiune mai mare și un consum mai mic? Un deziderat imposibil de atins. Până azi. Soluția se numește eBooster, prima turbină electrică aplicată în serie pe un motor Mercedes, unitatea bi-turbo (eBooster și turbocompresor clasic) L6, nume de cod M256, înzestrată, de asemenea, cu o rețea electrică de 48 volți și ISG integrat (demaror electric).

Noua turbină eBooster este montată între valva bypass și turbocompresorul convențional, fiind inactivă atunci când motorul funcționează la turație redusă sau la viteză constantă (faza 1). Imediat ce șoferul acționează pedala de accelerație, eBooster este activat automat, furnizând presiune instantanee în turbină (faza 2). Apoi, turbina clasică intră în funcțiune și livrează o presiune mai mare decât turbina eBooster, care este dezactivată (faza 3). Avantajele eBooster: consum și emisii reduse, un răspuns mai prompt la apăsarea pedalei de accelerație, turbo-lag atenuat. DESCOPERIȚI CUM FUNCȚIONEAZĂ NOUA TURBINĂ ELECTRICĂ ÎN FILMUL DE MAI JOS.

Comentati?

Your email address will not be published.