Rolls-Royce Dawn, nerăbdător să-l cunoască pe Mercedes-Maybach Cabrio

,
1.37K 0

Rolls-Royce Dawn, decapotabila nou-nouță a celebrului brand de lux, se află în teste. Dar se simte cam singur, în așteptarea momentului în care Daimler va da undă verde modelului despre care există deja zvonuri, Mercedes-Maybach Cabrio.

Pe scurt, noul Dawn este un alter ego al Coupe-ului Wraith. Acoperișul metalic fix a fost sacrificat în favoarea unui acoperiș textil, care se pliază prin simpla apăsare a unui buton, ascunzîndu-se de privirile curioase sub un capac cu finisaj din lemn.

Așa cum tradiția o cere, noul Rolls-Royce Dawn va prezenta patru locuri king-size, cu bancheta din spate configurată special pentru a reda confortul pe care doar o limuzină în dimensiune naturală îl poate oferi.

Din punct de vedere tehnic, Dawn nu aduce nimic cu adevărat nou. Noul Cabrio poate fi descris, practic, ca un Wraith fără pălărie. Monstrul V12 de 6.6 litri va rămâne neschimbat, oferind aceeași putere de 632 CP. Singura diferență apare în ceea ce privește măsurile luate în plus pentru a contracara scăderea rezistenței la torsiune, un detaliu care poate marca o creștere clară a greutății modelului Dawn, în comparație cu fratele său cu acoperiș fix.

Spy-Shots of Cars Dawn

Denumirea Dawn („Zori”) și-a făcut pentru prima oară apariția în 1949, alături de unul dintre cele mai respectabile modele decapotabile Rolls-Royce din istoria modernă, Silver Dawn.

Va reuși noul Dawn să rămână multă vreme cel mai tare? Nu, nu va reuși, dacă ne gândim la cele mai recente zvonuri neoficiale, care anunță iminenta lansare a unui Mercedes-Maybach Cabrio. Ca și fratele său în patru uși, noul model va reprezenta o ediție specială, bazată pe viitorul S-Class Cabrio. Data lansării sale nu a fost încă divulgată, dar din moment ce modelul care îi va împrumuta platforma nu va ajunge pe piață până anul viitor, putem spune că Maybach va ajunge în showroom-uri nu mai devreme de 2017.

Comentati?

Your email address will not be published.