Rolls-Royce Dawn atacă S-Class Cabrio la Frankfurt

,
2.19K 0

Rolls-Royce Dawn încearcă să eclipseze noul S-Class Cabrio de la Mercedes, la ediția de anul acesta a salonului auto de la Frankfurt. Lupta a început!

Am mai văzut modelul Dawn în numeroase fotografii spion, dar astăzi, Rolls-Royce a decis să dezvăluie oficial noua sa decapotabilă, poziționată o clasă mai jos decât Phantom Drophead Coupe.

Rolls-Royce Dawn este un alter ego decapotabil cu patru locuri al modelului Wraith Coupe. Dar, potrivit celor de la Rolls-Royce, 80% dintre piese sunt unice pentru Dawn. Platforma sa și ampatamentul de 3,11 metri sunt ambele similare acelora folosite de Wraith, iar aceeași politică se aplică și în privința lățimii.

Acoperișul lui Dawn poate fi deschis sau închis complet automat în 22 de secunde – la viteze de până la 50 km/h. În comparație cu Wraith, grila a fost redusă cu 45 mm, în timp ce bara este cu 53 mm mai lungă. Și exact ca și Wraith, Dawn prezintă portiere care se deschid invers.

rolls-royce-dawn-12

Sub capotă, găsim celebrul motor V12 de 6,6 litri de la Rolls Royce, care dezvoltă 563 HP și 780 Nm. Ceea ce înseamnă mai puțin decât în cazul lui Wraith, care livrează 632 CP și un cuplu de 800 Nm. Sprintul până la 100 km/h este parcurs de modelul Dawn de 2,560 kg în 4,9 secunde. Viteza sa maximă este limitată la 250 km/h, iar consumul mediu este de 14,2 l/100 km. Aceste cifre echivalează cu emisii CO2 de 330 g/km.

Rolls-Royce Dawn va fi lansat la salonul auto de la Frankfurt.

Comentati?

Your email address will not be published.