Rege absolut – Mercedes reușește vânzări record și în august

,
1.27K 0

A fost încă o lună de recorduri la capitolul ‘Vânzări’ pentru Mercedes-Benz, compania comercializând mai multe mașini ca în oricare altă lună august de până acum. 170.341 de automobile au ajuns pe mâinile noilor proprietari. 1.496.406 unități au fost vândute în primele opt luni ale anului.

Luna trecută, Mercedes-Benz a fost brand-ul premium cu cel mai mare număr de înmatriculări în țări ca Germania, Spania, Franța, Elveția, Portugalia, Japonia, Australia, Taiwan, Canada și Brazilia.

În Europa, vânzările pe unități au depășit cifrele din luna august din anii precedenți. Un total de 61.589 de unități s-a vândut (+8,4%), dintre care 25.155 de mașini au fost livrate clienților din Germania (+6.9%). Noi recorduri în vânzări s-au înregistrat în august în Belgia, Elveția, Suedia și Portugalia, dar și în Polonia (+46.8%) și Spania (+18.2%).

Regiunea Asia-Pacific și-a adjudecat 73.264 dintre vehiculele Mercedes-Benz, ceea ce reprezintă o creștere de 18,9%. În China, s-au vândut mai multe mașini ca în oricare altă lună august: 50.505 de clienți și-au primit mașina cu stea în frunte (+24,5%). Coreea de Sud, Japonia, India, Australia, Taiwan și Malaezia s-au bucurat, de asemenea, de cifre record.

În regiunea NAFTA, Mercedes a vândut 254.606 vehicule în primele opt luni din 2017, o scădere cauzată de un declin înregistrat pe piața auto americană. 213.242 de mașini au ajuns în Statele Unite. În Canada și în Mexic, s-au atins din nou valori extraordinare, atât în august, cât și în primele opt luni.

În prima sa lună întreagă pe piață, noua limuzină S-Class a marcat o creștere de 35% în vânzări în contul modelului.

SUV-urile Mercedes-Benz, cu GLC și GLA în prim plan, s-au bucurat, de asemenea, de glorie, pentru că luna trecută au înregistrat cea mai mare cerere de până acum, marcând o creștere de 13,8%.

S-au vândut mai multe SUV-uri luna trecută decât în oricare altă lună august, iar popularitatea lor a crescut la nivel global. Europa, dar și regiunile NAFTA și Asia-Pacific, au înregistrat cifre record de vânzări. De la lansarea sa pe piață în 2008, peste un million de unități GLK, apoi GLC au fost livrate în lumea întreagă.

vânzări record (1)

Modelele promovate de Mercedes-Benz ca fiind “mașini de vis” le-au îndeplinit visul a 12.419 clienți care au comandat modele coupé, cabrio și roadster. În Germania, vremea frumoasă a provocat o cerere și mai mare pentru decapotabile. Până la sfârșitul lunii august, cifrele globale de vânzări au crescut cu 28.4%.

În luna august, 7.711 clienți au ales o mașină produsă de smart, brand-ul înregistrând astfel o creștere de 1%. Creșteri de două cifre s-au înregistrat însă, în țări ca Italia, Spania, Belgia, Olanda și Austria. De la începutul lui 2017 și până acum, s-au vândut mai multe mașini smart ca niciodată în cadrul unor piețe ca cea britanică și chineză.

Comentati?

Your email address will not be published.