Prea tare pentru TT? Mercedes pregătește un rival pentru Audi TT

,
1.82K 0

Mercedes-Benz se pregătește să cucerească lumea. Compania pregătește un rival pentru Audi TT, bazat pe platforma MFA. Dacă totul decurge conform planurilor, mașina ar trebui să fie gata în 2019, susține Autocar.

Vehiculul, care deocamdată nu are nume, va face parte din viitoarea generație a familiei A-Class și va fi construit pe deja celebra platformă MFA, care stă la baza altor modele cum ar fi Clasa A, Clasa B și CLA.

Modelul care va rivaliza cu Audi TT ar trebui să ia forma unui coupe 2+2 uși, cu elemente de design împrumutate de la noua mașină dezvoltată de AMG, AMG GT, inclusiv configurația ușii portbagajului, care va garanta accesul către un spațiu de 350 de litri. Pentru a reduce costurile, viitorul coupe ar trebui să împrumute structura interiorului de la alte modele compacte lansate recent de Mercedes-Benz.

Autocar render 2 Audi TT rival

Imagine generată pe calculator de Autocar

O versiune puternică AMG și o decapotabilă ar putea fi în cărți.

Ca și actualul coupe cu patru uși de la Mercedes-Benz, CLA, viitorul rival al lui Audi TT va veni cu un motor amplasat transversal, o configurație cu tracțiune față pentru versiunea standard, dar și o opțiune de tracțiune integrală. Sub capota modelului de bază, ar trebui să se regăsească un motor turbo de 2.0 litri, dezvoltînd 208 CP. Sistemul de propulsie ar trebui să fie dezvoltat în pateneriat cu Alianța Renault Nissan.

Versiunea de top AMG va veni cu tracțiune integrală, un motor supraalimentat de 2.0 litri cu 4 cilindri, pregătit să dezvolte 400 CP (298 kW). Motorul ar transmite puterea prin intermediul unei cutii automate cu șase trepte și dublu ambreiaj. Ulterior, și o versiune hibrid ar putea ajunge pe piață. Toate aceste aceste cifre vor garanta pentru rivalul TT-ului de la Audi un sprint de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4.5 secunde, asta înainte de a atinge viteza maximă, evident limitată electronic, de 250 km/h.

Theophilus Chin Audi TT rival

Imagine generată pe calculator de Theophilus Chin

 

Jurnaliștii de la Autocar susțin că șeful Daimler, Dieter Zetsche, este un puternic susținător al acestei idei.

Pe lângă versiunea coupe, Mercedes-Benz analizează și posibilitatea de a trimite un roadster pe șosele. Reprezentanții companiei ar fi negat faptul că singurul rival pentru TT construit de companie, SLK (SLC), cu modelul nou aflat în prezent în faza de dezvoltare, va fi tras pe linie moartă pentru a face loc noii versiuni. O compactă practică și spațioasă este, se pare, și ea în cărți, alături de crossover-ul GLB, care este pregătit să rivalizeze cu Audi Q1 și cu cea de-a doua generație Mini Countryman.

Comentati?

Your email address will not be published.