Noua gamă smart electric va fi prezentată la Salonul Auto de la Paris

Noua gamă smart electric drive
,
1.55K 0

În premieră, toate versiunile gamei smart for primi și o versiune electrică. Noua familie de smart-uri electrice va fi prezentată la Salonul Auto de la Paris.

Conceptul familiei smart cu tracțiune spate și motoare amplasate în partea posterioară se potrivește perfect propulsiei electrice. Grație caracteristicilor motorului electric – cuplu mare disponibil de la turație aproape zero – tracțiunea spate este mai eficientă pentru o propulsie electrică.

Iar platforma  smart oferă soluția perfectă pentru propulsia electrică.

“smart a fost conceput pentru propulsie electrică de la bun început, iar ‘stilul de viața electric’ este motto-ul nostru, noi fiind pionieri în ceea ce privește mașinile electrice”, spune Annette Winkler, șefa de la smart.

Propulsia electrică va fi disponibilă pentru smart fortwo, smart forfour și smart fortwo cabrio.

Bateria este furnizată de sucursala Daimler, Deutsche ACCUMOTIVE, cu sediul la Kamenz, Saxonia, în timp ce motorul electric al celor trei versiuni smart este produs de uzina Renault, Clèon, din nordul Franței.

După premiera mondială care va avea loc la Paris, noul smart fortwo electric va fi lansat în SUA înainte de sfârșitul anului, acolo unde aproximativ 25% dintre modelele smart comercializate sunt versiuni electrice. Noile smart fortwo și forfour electric vor debuta la începutul lui 2017 și în Europa.

 

Comentati?

Your email address will not be published.