Oficial: Noul SUV Jaguar va fi cunoscut sub denumirea de F-Pace

Jaguar F-Pace
,
1.47K 0

Jaguar a profitat de această ocazie pentru a anunța, la Salonul Auto de la Detroit, producția noului său SUV denumit F-Pace, un crossover puternic bazat pe conceptul C-X17 și inspirat de F-Type.

Primul SUV produs vreodată de Jaguar este programat să apară în 2016, purtînd eticheta F-Pace și avînd sub capotă noua generație de motoare Ingenium. Lansarea lui F-Pace va reprezenta primul moment din istoria de 80 de ani a Jaguar-ului, în care producătorul va intra pe piața SUV-urilor.

Conform oficialilor Jaguar, numărul reacțiilor pozitive vis-a-vis de conceptul C-X17 a dus la decizia de a construi un model de serie bazat pe conceptul SUV, care și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2013.

“Am primit atâtea reacții copleșitor de pozitive la adresa conceptului C-X17 anul trecut, încât a trebuit să-l transformăm în realitate. Jaguar F-Pace, inspirat de F-Type, reprezintă un echilibru ideal calculat între performanță, stil și aspect practic. Oferă o combinație unică de design exterior inspirat de modelele sport de la Jaguar, îmbinat perfect cu un interior luxos pe deplin practic și spațios. F-Pace este mașina sport pentru familia noastră,” a explicat Ian Callum, director de design la Jaguar.

Noul F-Pace va fi fabricat în Solihull, Regatul Unit al Marii Britanii și va fi un concurent direct pentru modele ca Mercedes-Benz GLC, BMW X4 și Porsche Macan.

Chiar dacă Jaguar nu dezvăluie exact ce motoare va folosi F-Pace, puternicul crossover are șanse mari să primească gama de motoare cu 4 cilindri Ingenium, plus motorul supraalimentat pe benzină V6 de 3.0 litri, folosit la F-Type.

În plus, Jaguar ne spune că F-Pace va combina spațiul interior de înaltă clasă și dinamica la drum cu utilitatea celor cinci locuri. (HELP, dacă nu l-am făcut să sune în regulă).

Se pare că denumirea F-Pace a fost aleasă pentru a reflecta relația, în ceea ce privește caracterul și stilul, cu sportivul F-Type și pentru a face aluzie la celebrul slogan folosit de jaguar în anii ’50 și ’60: Grace, Pace and Space (Grație, Ritm și Spațiu).

“În 2015, vom sărăbători cea de-a 80-a aniversare Jaguar. Am început prin anunțarea primului nostru crossover puternic, care, considerăm noi, va fi cea mai tare mașină sport practică – o mașină construită pe idealurile fundamentale ale mărcii: Grație, Ritm și Spațiu, pentru a deveni unul dintre cele mai inovatoare modele Jaguar pe care le-am construit vreodată. F-PACE a intrat deja în producție și în programul de testare, înainte ca noul model să intre pe piață în 2016”, a spus Andy Goss, directorul de vânzări internaționale de la Jaguar Land Rover.

Comentati?

Your email address will not be published.