Noul Mercedes GLE deconspirat – PRIMELE IMAGINI SPION

,
1.53K 0

Generația următoare, a doua, a SUV-ului de clasă mare Mercedes GLE a fost surprinsă pentru dată în timpul testelor de dinaintea lansării, programată pentru 2018. Auto motor und sport ne prezintă primele imagini spion.

Actualul GLE (W166), pe piata din 2015, este de fapt un facelift al lui ML. Noul nume a fost introdus anul trecut, iar GLE va fi deja înlocuit în doi ani. Este, așadar, sarcina acestui – încă puternic camuflat – complet nou GLE (W167) să ducă mai departe succesul predecesorului său.

Mercedes GLE W167 se bazează pe noul E-Class. Noul SUV va fi construit pe platforma MRA, această mutare fiind de natură să faciliteze o reducere a greutății cu până la 100-200 kilograme – se presupune că pragul de două tone nu va fi depășit în cazul versiunii de bază, dotată cu tractiune pe spate.

2018-mercedes-gle-1

Noul Mercedes GLE ar trebui să ofere, de asemenea, un set mai bun de calități off-road, comparativ cu predecesorul său, beneficiind de o gardă la sol mai mare, de articulații întărite pe puntea spate, de diferențiale cu alunecare limitată și reductor, plus suspensie pneumatică cu gardă la sol variabilă opțională. La capitolul transmisie, cutia 9G-Tronic cu 9 viteze va fi standard, indiferent de versiune.

Vizual, noua generație Mercedes GLE nu va fi o revoluție, ci o evoluție. În măsura în care putem distinge noile detalii de design, GLE pare mai dinamic, adoptând linii mai rotunjite, preluate de la C-Class sau S-Class. De asemenea, montantul C caracteristic, configurat în sens contrar direcției de deplasare, va fi în continuare inclus în meniul estetic. Nu în ultimul rând, aerodinamica este de așteptat să facă un mare pas înainte și – în combinație cu tracțiunea spate standard – să scadă considerabil consumul.

Dincolo de noua familie de motoare cu sase cilindri, asteptate sa debuteze alături de E-Class în 2017, GLE va fi, de asemenea, disponibil în două variante AMG de vârf. În loc de marele V8 de 5,5 litri actual, GLE 63 AMG va folosi noul V8 de 4 litri bi-turbo, creditat cu 571 CP (în formă standard) sau chiar 612 CP (în format S). O propunere mai cuminte se va materializa în versiunea de mijloc Mercedes-AMG GLE 43, propulsat de motorul twin-turbo cu șase cilindri de 3 litri și 401 CP, cunoscut de la E 43 AMG. Un sistem de propulsie hibrid este, de asemenea, confirmat pentru noul 2018 Mercedes GLE.

2018-mercedes-gle-2

La fel ca în cazul generației curente, viitorul Mercedes GLE va fi oferit și în format Coupe (C292). Lansarea oficială a noului Mercedes GLE va avea loc în 2018, cel mai probabil, urmând să avem parte de un debut timpuriu la Salonul de la Detroit din același an.

Sursa: Auto motor und sport

Comentati?

Your email address will not be published.