Nico Rosberg penalizat după ce a primit informații despre mașină în timpul cursei

,
1.15K 0

Mercedes-AMG PETRONAS s-a bucurat degeaba pentru primele două locuri obținute în Grand Prix-ul britanc. Nico Rosberg a primit o penalizare de 10 secunde, care îl retrogradează pe poziția a treia, în spatele lui Max Verstappen de la Red Bull. Șefii de la Mercedes-AMG PETRONAS vor contesta decizia.

“Evită treapta a șaptea, Nico, trebuie doar să treci dintr-a șasea direct într-a opta”, a fost mesajul care i-a adus neamțului penalizarea și retrogradarea cu o poziție. Dar fără această informație, Rosberg risca să abandoneze cu 5 tururi înainte de final.

Nico Rosberg (2)Nico Rosberg a pierdut timp prețios după ce cutia de viteze i s-a defectat. Toto Wolff, Niki Lauda și Paddy Lowe au fost cei care au decis că este mai bine ca pilotul să știe despre defecțiune pentru a evita abandonul. Dar articolul 27 paragraful 1 din Regulamentul FIA Formula 1 susține că pilotul trebuie să conducă fără intervenții externe.

După ce au analizat cazul cu atenție, stewarzi au decis că, într-o primă fază, echipa i-a furnizat pilotului instrucțiuni care erau premise de Directiva Tehnică 014-16,” este declarația făcută publică de oficialii FIA.

“Însă, stewarzii au determinat că echipa nu s-a oprit aici, ci i-a furnizat pilotului instrucțiuni care sunt interzise de către Directiva Tehnică, acestea fiind o violare a articolului 27 paragraful 1 din Regulamentul Sportiv, conform căruia pilotul trebuie să conducă fără intervenții externe.”

Echipa Mercedes-AMG PETRONAS părea că știe exact ce face. Figurile celor de la masa tehnică după ce i-au comunicat informația lui Nico Rosberg, păreau să spună totul, deși, după cursă, Toto Wolff a dat declarații diplomate.

“Cred că ideea de a limita comunicația cu piloții, de a nu le spune ce să facă și de a nu-i face să arate ca și cum ar fi controlați cu telecoma, este una bună. Dar poate că tocmai pentru că beneficiem de toate aceste tehnologii și electronică, ar trebui permisă comunicarea informațiilor vitale. Dacă ai o defecțiune care riscă să pună capăt cursei, poți acționa. Dar FIA decide, ei au ultimul cuvânt.”

După penalizarea acordată lui Rosberg, neamțul are un singur punct în fața colegului și rivalului Hamilton, cu 168 de puncte, respectiv 167.

Nico Rosberg nu a semnat încă prelungirea contractului cu Mercedes-AMG PETRONAS, care expiră la finalul sezonului. Dacă cele două penalizări primite de neamț în ultimele două curse vor cântări în luarea deciziei, rămâne de văzut.

Comentati?

Your email address will not be published.