Mercedes SLS AMG la apă! Fotografii sfâșietoare ale bolidului care s-a înecat

,
1.44K 0

Rețelele de socializare au fost luate cu asalt de fotografiile sfâșietoare care înfățișează un Mercedes SLS AMG fiind scos dintr-un container plin de apă și noroi. Dar ce i s-a întâmplat? Cum a ajuns mașina fabuloasă în această stare?

Incidentul a avut loc în iunie 2013, dar fotografiile au fost date publicității de curând. Acum trei ani, trei containere au căzut de pe un vas de marfă, în portul Ensenada din Buenos Aires, Argentina. Două dintre containere transportau electronice. Al treilea, transporta această operă de artă motorizată, construită la Affalterbach și era menită să păstreze mașina în siguranță până în momentul în care își întâlnea noul proprietar. Ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată.

Operațiunea de salvare a durat, nici mai mult, nici mai puțin de cinci zile, interval în care Mercedes-ul a plutit pe apele Atlanticului. Atunci când, în sfârșit, au reușit să-l recupereze și să-l aducă pe uscat, imaginea a fost devastatoare: apă, sare, scoici și noroi pătrunseseră în toate colțurile automobilului. Clientul care comandase această frumusețe exotică pe roți a fost nevoit să renunțe la ea. Compania de asigurări a decis că mașina este daună totală.

La acea vreme, în Argentina, erau doar 18 astfel de modele, iar cele vândute înainte ca producția să înceteze, sse vindeau pentru suma de 710.000 de dolari.

Mercedes SLS AMG (4)

După încă cinci zile în care mașina a fost lăsată la soare ca să se usuce, vă vine să credeți sau nu, mecanicii Mercedes-Benz au reușit să-i pornească motorul V8 de 6,2 litri. Se pare că cei 571 de cai putere ai bolidului nu se înecaseră în Atlantic. Dar martorii din bord arătau daune ireparabile.

Așa că mașina a fost îmbarcată din nou pe vas, trimisă înapoi în Germania și dezasamblată pentru studio. Însă unii dintre cei care comentează pe rețelele de socializare susțin că mașina, cu motorul și transmisia originale, este încă funcțională și înregistrată în Germania.

Comentati?

Your email address will not be published.