Mercedes-Benz E-Class primește permis pentru rulare autonomă în Nevada

Mercedes-Benz E-Class
,
1.42K 0

Mercedes-Benz E-Class mai face un pas spre modul autonom de rulare, chiar înainte de premiera mondială a vehiculului, programată să aibă loc săptămâna viitoare la Detroit. Cea mai recentă limuzină de la Daimler a primit permis pentru rulare autonomă în statul american Nevada.

Mercedes-Benz E-Class este primul vehicul în versiune de serie care să primească acest permis în statul Nevada. Deși trei astfel de vehicule au primit deja permisul, Mercedes-Benz menționează că trebuie să rezolve mai întâi probleme minore, înainte de a trimite mașinile pe șoselele din deșertul american.

Una dintre condițiile impuse este ca două persoane să se afle în permanență la bordul vehiculului, una dintre acestea aflîndu-se la volan, pentru că șoferul uman trebuie să execute manevrele de întoarcere, dar și intrările și ieșirile de pe autostrăzi.

Testele se vor desfășura în condiții normale de trafic. Pentru ca vehiculele să fie ușor de recunoscut în trafic, toate vor purta plăcuțe de înmatriculare roșii, eliberate special pentru mașinile cu abilități de rulare autonomă.

permis pentru rulare autonomă

Doar mici modificări auspra unității de control trebuie operate, dar acestea nu vor afecta în niciun fel volanul și nici sistemele ESP.

“Faptul că Mercedes-Benz este primul producător auto din lume care să primească un astfel de permis demonstrează că suntem cu un pas înaintea celorlalți în ceea ce privește rularea autonomă. Noul E-Class reprezintă, așadar, un mare pas înainte către un vehicul complet autonom”, a declarant Thomas Weber, membru în Consiliul de Administrație de la Daimler.

Mercedes-Benz E-Class 2016 va fi în centrul atracției săptămâna viitoare la Detroit, la primul salon auto al anului.

Nevada este un teritoriu foarte primitor pentru proiectele referitoare la rularea autonomă desfășurate de Daimler. Începînd cu luna mai a anului trecut, compania testează două camione autonome pe șoselele statului american.

 

Comentati?

Your email address will not be published.