Mercedes-Benz alege plăcuţele de frână inovatoare Ferodo Eco-Friction

,
1.43K 0

Plăcuţele de frână inovatoare Ferodo Eco-Friction au fost alese de Daimler pentru echiparea de fabrică a maşinilor sale. Federal-Mogul Motorparts va furniza aceste piese pentru puntea faţă a  platformelor de vehicule MFA2 şi BR167, cunoscute sub denumirile comerciale de Mercedes Clasa A şi B, şi Mercedes Clasa M.

Începând cu anul „Model 2018” şi până în anul „Model 2025”, Federal-Mogul Motorparts va furniza către Daimler o medie anuală de 5 milioane de plăcuţe de frână Ferodo Eco-Friction pentru pieţele OE şi OES. Cei peste 5 ani de testări ale materialelor şi studiile realizate de inginerii Ferodo în cercetare şi dezvoltare pentru eliminarea cuprului din formulele pentru plăcuţele de frână (care s-a dovedit a fi dăunător pentru mediu, a fost interzis în SUA şi va fi în curând interzis şi în Europa) au dus la dezvoltarea plăcuţelor de frână Eco-Friction, Federal-Mogul devenind astfel un furnizor mondial de top al componentelor de fricţiune fără cupru şi cu nivel redus de cupru.

Acest acord important confirmă încă o dată relaţia solidă dintre Federal-Mogul şi producătorul german, care a ales în anul 2014 să folosească plăcuţele de frână din gama Eco-Friction pentru modelul Mercedes-Benz Clasa C, primul vehicul de acest fel echipat cu astfel de plăcuţe.

federal-mogul-eco-friction-9269f23bf5650a9ad0-940-0-1-95-1

Expertiza câştigată în dezvoltarea acestor noi formule de fricţiune permite plăcuţelor de frână fără cupru de la Federal-Mogul să satisfacă cele mai diverse cereri ale pieţei globale. Într-un astfel de context, nominalizarea Daimler, care va însemna și dezvoltarea a 2 formule diferite Eco-Friction pentru piaţa nord-americană şi pentru restul lumii, dovedeşte doar atât: plăcuţele de frână furnizate către Daimler pentru piaţa nord-americană vor fi realizate dintr-un material de fricţiune NAO (non azbest, organic), proiectat pentru a oferi confort şi durabilitate, în timp ce pentru Europa şi alte ţări Daimler a ales plăcuţe de frână cu un nivel redus de cupru, în favoarea performanţei.

Detlev Baudach, OE Sales and marketing Federal-Mogul Motorparts, declară: “Această nominalizare este un proiect uriaş pentru echipa Federal-Mogul specializată în piese de frânare. Suntem foarte mândri de parteneriatul cu Daimler referitor la aceste platforme de succes”. “Datorită acestei reuşite, noi suntem furnizorul pentru cea mai mare platformă Daimler actuală”, încheie Baudach.

Comentati?

Your email address will not be published.