Mercedes-AMG GT-R cu 600 CP. GT3 în versiune de stradă, spionat din nou

,
1.32K 0

Mercedes-AMG GT-R, Mercedes-AMG GT3 în versiunea de stradă, a fost din nou spionat în straie de serie. “Monstrul” de 600 CP a ieșit la teste pe drumurile publice.

Așa cum era de așteptat, denumirea GT3 nu va fi folosită pentru mașina în versiunea de serie. O titulatură diferită, GT-R, va fi aleasă, pentru că “GT3” este marcă înregistrată de Porsche – care a câștigat și bătălia legală cu Aston Martin, pe aceeași temă.

Versiunea stradală Mercedes-AMG GT3 va fi cu 80-100 kg mai ușoară ca actualele sale rude, GT și GT S, totul grație materialelor exotice folosite, precum fibra de carbon. Modificările de design ar trebui să fie reduse în comparație cu GT-ul obișnuit. Aripi evazate, un eleron masiv pe spate și suspensie coborâtă, toate vor face parte din acest pachet aerodinamic actualizat.

Rezervele de putere rămân generoase pentru motorul V8 biturbo, care va primi o presiune superioară pentru un plus semnificativ de putere. Chiar și așa, Mercedes nu va scoate mai mult de 550-600 CP din unitatea de 4,0 litri, care dezvoltă 510 CP la GT S. Inginerii AMG sunt de părere că un avantaj în privința greutății în comparație cu versiunea mai simplă, este suficient pentru a obține timpul de 3,6 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h și o viteză maximă de 200 mph (320 km/h).

Mercedes-AMG GT-R

Surse interne dau de înțeles că unitatea V8 ar putea ajunge însă, până la 600 CP, o cifră așteptată să-și facă apariția până la modelului Black Series. Avînd în vedere că supercarul Mercedes-AMG GT a fost lansat în 2014, o asemenea variantă are șanse mari să intre în producție în 2019 ca model 2020. Dar până atunci, versiunea de stradă Mercedes-AMG GT3 va rămâne cea mai puternică din gama GT.

Mercedes-AMG GT-R în versiunea de serie ar trebui să ajungă în showroom-urile Mercedes pe parcursul toamnei viitoare, iar versiunea FIA GT3 pentru curse a GT-ului va fi disponibilă începînd cu sezonul 2016.

Foto: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.