Mercedes-AMG GT R câștigă Premiul pentru Inovație

,
1.09K 0

Mercedes-AMG GT R tocmai a ieșit din iad și a intrat direct în galeria campionilor, câștigând deja premii. Bestia Verde construită la Affalterbach și dezvăluită la Brooklands în iunie a fost recomansată pentru combinația inteligentă de materiale.

Cu un șasiu și o caroserie construite din aliaje de aluminium, cu un capac al portbagajului din oțel și o capotă din magneziu, Mercedes-AMG GT R prezintă și elemente din fibră de carbon. Supercarul reacționează rapid și direct grație flexibilității nedorite reduse. Pentru toate acestea, GT R a câștigat Premium pentru Inovație la EXPERIENCE COMPOSITES 2016, un nou târg care promovează folosirea materialelor compozite, a design-ului ușor și a pieselor din fibră de carbon.

Piesele cu greutăți reduse sunt acolo nu numai pentru a reduce masa vehiculului, ci și pentru a spori rezistența cu 7,5%.

Mercedes-AMG GT R Premiu pentru inovație

“Am calibrat întreaga structură a noului bolid Mercedes-AMG GT R în direcția performanței, folosindu-ne de experiența noastră în domeniul materialelor compozite”, spune Tobias Moers, CEO la Mercedes-AMG GmbH. Acoperișul și aripile față sunt realizate din fibră de carbon, material folosit masiv în sporturile cu motor.

GT R-ul propulsat de motorul V8 biturbo vine la pachet cu 585 CP, ceea ce o transformă în cea mai puternică mașină certificată pentru drumurile publice, construită vreodată la Affalterbach. Elementele de aerodinamică activă și înfățișarea fioroasă transformă Mercedes-ul AMG GT R în cea mai afurisită bestie de pe șosele. Mașina aleargă de la zero la 100 km/h în doar 3,6, în drumul său spre viteza maximă de 318 km/h.

Comentati?

Your email address will not be published.