Mașina care doboară record după record: Mercedes-AMG GT S

,
1.39K 0

Mercedes-AMG GT S a mai doborât un record. Unul propriu, ce-i drept. O mașină tunată de Weistec Engineering a reușit să parcurgă un sfert de milă (400 m) în doar 10,8 secunde.

Clipul postat pe youtube arată două încercări de a doborî recordul de viteză pe o distanță de 400 de metri de-a lungul circuitului California Dragway. La prima încercare, GT S-ul a trecut linia de sosire în 10,9 secunde, atingînd viteza de 202,92 km/h.

Dar cea de-a doua cursă, care a avut loc doar patru minute mai târziu, a venit și cu o mică îmbunătățire. Mică, dar suficientă pentru a face Mercedes-ul AMG GT S deținătorul recordului mondial. 10,8 secunde pe un sfert de milă și o viteză de vârf de 203,17 km/h.

Dar, pentru cei ce își pun întrebări, cea mai bună viteză timp obținută de GT S pe un sfert de milă s-a înregistrat pe Coasta de Est (206,73 km/h), așa că temperaturile mult mai scăzute de acolo au de-a face cu diferența de performanță. Probabil că iarna californiană va aduce recorduri în jurul valorii de 10,5 secunde și viteze care vor ajunge la 210 km/h pe cei 400 de metri de-a lungul cărora se desfășoară testul.

Pentru a face această mașinărie să se deplaseze cu “viteza luminii” și să arate de parcă ar pluti deasupra pistei, experții în tuning i-au upgradat computerul de bord și i-au aplicat și o serie de modificări mecanice și electronice, care vin cu prețuri cuprinse între 249,99 de dolari și 4,249 de dolari.

Cât despre anvelope, acelea sunt cele cu care AMG GT S-ul iese pe porțile uzinei, pentru că cei de la Weistec au vrut să demonstreze ce poate face această mașină în condiții normale de rulare. Dar țineți cont că nu ar trebui să încercați așa ceva, pentru că testul a fost realizat de către profesioniști, pe un circuit închis.

Toate aceste modificări aduc și o coloană sonoră nou-nouță pentru filmul despre doborârea recordurilor, cu Mercedes-AMG GT S în rolul principal.

Comentati?

Your email address will not be published.