Informații noi despre viitorul Mercedes-Benz F 015

Mercedes-Benz F 015
,
1.55K 0

După ce a fost dezvăluit oficial la CES în Las Vegas și ulterior la Detroit la începutul acestui an, Mercedes-Benz a dat publicității informații noi referitoare la conceptul F 015.

Prin conceptul F 015 Luxury in Motion, Mercedes-Benz vrea să demonstreze că limuzinele de lux sunt de viitor. Cu o lungime de 5.220 mm, o lățime de 2.018 mm și o înălțime de 1.524 mm, conceptul F 015 Luxury in Motion are aceleași dimensiuni ca o limuzină S-Class cu ampatament lung.

Mercedes-Benz a organizat o sesiune de testare în San Francisco și a dat publicității informații proaspete, conform Auto Bild. Poți conduce chiar tu mașina sau o poți chema cu ajutorul unui smartphone. La primul test, conceptul putea merge cu o viteză de maxim 45 km/h, dar nu vă faceți griji. Teoretic, viteza maximă atinge 200 km/h, iar sprintul până la 100 km/h se realizează în 6,7 secunde.

Sistemul de propulsie este inspirat de la conceptul F125! ce combină tehnologia Plug-In cu cea a pilelor de combustie. Două motoare electrice montate pe roțile din spate, fiecare producând 136 CP și 199 Nm. Teoretic, cu 0,76 kg de H2 și bateria Li-ion, autonomia maximă ar atinge 1.100 km, ceea ce este extrem de mult chiar și  pentru zilele noastre.

Având un ampatament de 3,60 metri, o podea complet plată și o caroserie fără montant central, conceptul Mercdes-Benz F 015 dă impresia unui spațiu foarte generos la interior. Șoferii pot alege oricând dacă doresc să conducă ei mașina, asistați de sistemele inteligente, sau dacă preferă ca mașina să îi ducă la destinație în mod autonom. Datorită modului autonom, scaunele din față se pot roti la 180%, și astfel interiorul se va trasforma într-un salon de lux cu scaunele dispuse față în față.

Dieter Zetsche, CEO Daimler, citat de Auto Bild, este de părere că „Oricine ia în considerare doar pachetul tehnic nu a înțeles încă faptul că mașinile autonome vor schimba societatea noastră. Mașina își mărește importanța ca soluție de transport și în final va deveni un living mobil.”

Cu toate acestea, Mercedes-Benz F 015 dispune de volan și pedale, la fel ca orice vehicul convențional și poate fi condus în mod tradițional.

Singurul lucru în plus este masa de conferințe care iese în afară la comandă între ocupanții celor patru locuri. Suprafața mesei este de fapt un ecran tactil imens pe care te poți juca sau chiar lucra. Șase display-uri de înaltă rezoluție sunt instalate pe panoul de bord, în spatele și pe părțile laterale ale mașinii. Pasagerii pot interacționa cu F 015 prin intermediul gesturilor, ochilor sau pur și simplu atingând ecranele. Acestea pot prelua informații despre mediul inconjurător, pot folosi sistemul de entertainment, pot face apeluri video și chiar să transpună lumi virtuale în interiorul mașinii.

De asemenea, F 015 încorporează tehnologie cu senzori de înaltă rezoluție care scanează încontinuu împrejurimile mașinii, asigurând o comunicare și interacțiune eficientă între vehicul, pasageri și mediul înconjurător. LED-urile interactive din fața și din spatele mașinii, dar și sistemul cu laser de înaltă precizie informează șoferul despre condițiile de trafic încă din stadiu incipient. Spre exemplu, F 015 poate proiecta o trecere de pietoni virtuală pe suprafața carosabilă și astfel pietonii vor știi când pot traversa strada. Așadar, F 015 devine partenerul inteligent și de încredere în trafic.

Comentati?

Your email address will not be published.