Infiniti anunță QX30, un nou crossover bazat pe platforma GLA-Class

Infiniti QX30
,
1.49K 0

Infiniti își va extinde colaborarea cu Mercedes-Benz dincolo de deja anunțatul Q30 break. Următorul la rând este QX30, un crossover compact programat să-și facă debutul la salonul auto de la Geneva de luna viitoare.

Se pare că atât Q30, cât și QX30 vor fi construite pe platforma MFA folosită de Mercedes pentru mașinile compacte și care stă la baza modelelor actuale A-Class, B-Class, CLA și GLA. Primesc și versiuni ușor modificate ale motoarelor turbo de aceeași origine cu 4 cilindri, pe benzină și pe motorină, în timp ce sistemul de tracțiune integrală Haldex va fi optional.

Conform celor de la Infiniti, QX30 este “un nou crossover premium compact care are ca public țintă o nouă generație de consumatori premium”, un model care va “revigora segmentul compact” și va oferi “liniile aerodinamice ale unui coupé și poziția impunătoare la condus a unui crossover”. Afirmații cu adevărat îndrăznețe.

Infiniti a publicat doar o fotografie care promovează noul crossover QX30. Modelul expus la Geneva va fi etichetat ca și concept, dar este, de fapt, o mașină de serie ușor mascată. Modele de teste pentru QX30 au fost surprinse deja în timpul testărilor.

Noul Infiniti QX30 și sora sa Q30 vor fi construite la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie. Infiniti se așteaptă să vândă 60,000 de unități din cele două modele ale sale în primul an, cu 30,000 vândute în Europa. Noul model va fi exportat și în America de Nord.

Comentati?

Your email address will not be published.