Record: 500.000 de modele Mercedes-Benz produse în China

Mercedes-Benz C-Class L.
,
1.58K 0

Mercedes-Benz ține cu orice preț să transforme anul 2014 într-un moment de excepție în istoria sa, după ce uzina din Beijing a atins pragul de 500.000 de vehicule de pasageri construite din 2006 până în prezent.

Modelul Mercedes-Benz cu numărul 500.000 produs în cadrul colaborării germano-chineze Beijing Benz Automotive este un C-Class L (varianta cu ampatament mărit), gata să fie livrat unui client din China.

Conform oficialilor Daimler, mai bine de jumătate din acest număr de vehicule au fost produse în ultimii doi ani, lucru care nu face decât să dovedească impactul pe care îl are Mercedes-benz pe piața din China.

“Investițiile constante în obiective de ordin local sunt punctele cheie care vor duce la creșterea popularității Mercedes-Benz în China pe viitor și stau de asemenea ca dovadă a încrederii și dedicării pe care le acordăm acestei piețe strategice”, a explicat Hubertus Troska, membru al consiliului director Daimler AG responsabil pentru piața din China.

Produktionsjubiläum in China: Der 500.000ste lokal produzierte

Beijing Benz Automotive Co. este produsul unui joint-venture între Daimler și partenerul său chinez BAIC Motor, prin care în 2006 s-a demarat producția de modele Mercedes-Benz. Ulterior, uzina din Beijing a primit și sarcina de a produce motoare cu patru și șase cilindri începând cu anul 2013.

Conform Mercedes-Benz, uzina din Beijing a înregistrat anul trecut o producție de 120.000 de vehicule, această valoare reprezentând aproximativ un sfert din volumul total de automobile vândute de Mercedes-Benz pe piața din China.

Prin aceste implementări, Mercedes-Benz a dezvoltat filosofia “produs în China, pentru China”, proiect care cel mai probabil va fi continuat și pe viitor, din moment ce Daimler a confirmat investiții de un miliard de euro pentru a transforma uzina din Beijing în cel mai mare centru de producție pentru vehiculelor de pasageri Mercedes-Benz din lume.

Comentati?

Your email address will not be published.