Iar premiul Motor Trend Best Driver’s Car merge la… Mercedes-AMG GT

,
1.08K 0

Mercedes-AMG GT a lovit decisiv. Supercarul de la Daimler a câștigat mult râvnitul premiu Motor Trend Best Driver’s Car, oferit de apreciata revistă americană Motor Trend.

CV-ul său îl recomandă, cu siguranță, pentru titlul de Best Driver’s Car, premiu oferit de Motor Trend. Cu o putere maximă de375 kW (510 CP) și cu un cuplu maxim de 650 de Newton metri, motorul V8 biturbo de 4,0 litri garantează o performanță de elită: GT accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde și obține o viteză maximă de 310 km/h.

Transmisia sport AMG SPEEDSHIFT DCT cu 7 trepte este dotare standard, în timp ce pachetul AMG DYNAMIC PLUS, disponibil opțional oricărui proprietar de GT S, aduce un plus de dinamică la rulare. Acesta include suporturi dinamice pentru motor și transmisie, dar și o aplicație a motorului specific în modul de transmisie “RACE” DYNAMIC SELECT și în modul manual “M”. Pachetul include și setări mai ample ale arcurilor și amortizoarelor, un unghi de fugă negativ pe puntea față, dar și un sistem sport de direcție, sensibil la viteză.

Rivalii Mercedes nu au avut nicio șansă în fața eforturilor depuse în ultima perioadă de de cei de la AMG. Pe lista de rivali aflați în cursa pentru obținerea acestui titlu s-au aflat Bentley Continental GT3-R 2015, Cadillac ATS-V 2016, Cadillac CTS-V 2016, Chevrolet Corvette Z06 (Z07) 2015, Lexus RC F 2015, Mazda MX-5 Miata 2016, Mercedes-AMG C63 S 2016, Porsche Cayman GT4 2016 și Volkswagen Golf R 2015.

Toate modelele au fost amănunțit testate pe celebra pistă Laguna Seca de către o echipă mare alcătuită din 25 de persoane. Și nu vorbim doar despre editorii de la Motor Trend, ci și despre întreaga echipă de fotografi și de specialiști video a revistei. Anul acesta, invitatul VIP special a fost pilotul de legendă Randy Pobst.

Cele zece mașini au fost conduse atât pe șosea, cât și pe celebrul circuit Mazda Raceway Laguna Seca, totul pentru a decide care oferă cea mai palpitantă experiență. În afară de testele care au avut loc pe șosele și în tururile rapide pe circuit, un echipament ultramodern a fost întrebuințat pentru a obține diverse informații tehnice de la mașinile examinate.

Concluzia a fost una clară. “Mercedes-AMG GT S deține cea mai reușită și mai precisă direcție pe care am simțit-o vreodată la orice vehicul Mercedes sau AMG. Mașina are o putere uriașă dintr-un motor turbo V8 compact. Ceea ce i-a impresionat cel mai mult pe cei din echipa mea a fost modul în care GT S-ul a fost capabil să combine toate aceste elemente. Lipește de pământ toți cei 503 cai putere ai săi exact așa cum o face un supercar cu tracțiune integrală, iar în viraje, are o priză asemănătoare cu cea a mașinilor de curse”, a explicat alegerea redactorul-șef Ed Loh explained.

 

Comentati?

Your email address will not be published.