Hannu Mikkola conduce un A45 AMG cu o mână și un picior

,
1.4K 0

Raliurile trebuie să fie la fel de banale ca mersul pe bicicletă în înghețata Finlandă. Gândiți-vă la legende cum ar fi Marcus Gronholm, Tommi Makinen, Juha Kankkunen și îndrăzniți să mă contraziceți. Acum finlandezii dau din nou lovitura cu o filmare care conține cel mai nebunesc tutorial: cum să conduci un Mercedes-Benz A45 AMG cu o singură mână și un singur picior.

Profesorul trăsnit este nimeni altul decât celebrul Hannu Mikkola. Dacă numele nu vă sună deloc cunoscut, asta este pentru că trebuie să vă amințiți tocmai de vremuri de demult, demult de tot, din anii ’80. 1983, ca să fim mai exacți. O vreme în care efectiv Mikkola a zburat cu un Audi Quattro A1/A2 spre titlul mondial la raliuri.

Canalul de YouTube Tuulilasi l-a invitat pe Mikkola la o competiție în genul “Vânătorilor de mituri”, care a pornit să demonstreze că șoferii de rând sunt la fel de rapizi ca o legendă de raliu pe un circuit improvizat pe… ce altceva decât un lac înghețat.

Dar stați, partea cea mai tare urmează. Pilotul a fost de acord să piloteze cu mâna dreaptă legată și folosind un singur picior. Cel puțin, mașina aleasă pentru această provocare neobișnuită pare alegerea ideală. Vorbim despre explozivul Mercedes-Benz A45 AMG 4Matic. Da, ați citit bine. Tracțiune integrală și o cutie automată cu șapte trepte ce par să fie în stare să îndeplinească această misiune.

Ca să aflați dacă Hannu Mikkola a scăpat cu viață, urmăriți acest clip.

Comentati?

Your email address will not be published.