50 de ani de AMG – Succesul era singura opțiune

,
1.29K 0

Sporturile cu motor înseamnă totul pentru Hans Werner Aufrech, încă din prima zi în care a intrat în industria auto. Alături de amicul și partenerul său de afaceri Erhard Melcher, a pus bazele AMG, transformând o pasiune simplă într-o veritabilă carte de istorie.

Aufrecht își spune propria poveste de succes. Fragmente audio și video exlusive de la începutul anilor ’70 arată cum AMG domina circuitele din lumea întreagă. Totul a început cu celebra cursă de la Spa, pe 24 iunie 1971, atunci când “Red Pig” (“Porcul Roșu”) Mercedes-Benz 300SEL 6.3 s-a duelat cu 80 de adversari cu renume și a câștigat.

“Pentru noi, a fost un început dramatic și un succes. Deveniserăm celebri peste noapte”, spune cel care a pus cap la cap jumătate din istoria AMG.

“De la bun început, scopul nostru era să devenim partener exclusiv pentru Mercedes”, mărturisește acesta. Și tot ei au avut în cap era să construiască mașini care le provocau fiori celor care urcau la volan.

Atunci când AMG a intrat sub umbrela Mercedes-AMG în anii ’90, Hans Werner Aufrecht și-a folosit inițialele pentru a da numele oficial echipei de motorsport de la Mercedes, HWA Team. Începând cu anii 2000, de când pe scena sporturilor cu motor a apărut Deutsche Tourenwagen Masters, HWA Team răspunde de echipa de uzină Mercedes-AMG în DTM. Fostul partener al lui Aufrecht la AMG este fondatorul Burgstall, o companie care furnizează piese pentru AMG.

Comentati?

Your email address will not be published.