G-Class va fi supus unui transplant de cord

,
2.48K 0

Mercedes-Benz G500 va suferi un transplant de cord, pentru a se conforma noilor norme Euro 6 care vor inra în vigoare anul viitor, dar și trend-ului urmat brand-ul de la Stuttgart de a reduce capacitatea motoarelor.

În locul inimii V8 de 5.5 litri, sub capota G-ului va bate V8-ul de 4.0 litri. Informația a fost confirmată de Wolf-Dieter Kurz, șeful departamentului de dezvoltare a SUV-urilor de la Mercedes-Benz.

Dar fanii pătrățosului nu ar trebui să se îngrijoreze. Transplantul va reuși cu siguranță în ceea ce privește puerea. Cei 382 CP vor fi înlocuiți de și mai multă putere: 416 CP se vor afla în “organismal” G-Class după această “intervenție chirurgicală”. Renunțarea la motorul de 5.5 litri este o certitudine, dar acestea nu sunt cifrele oficiale, ci unt bazate pe puterea oferită de motorul standard aflat sub capota noii sportive de la Mercedes, AMG GT.

G-Class

Motorul cu 8 cilindri reprezintă o versiune redusă a unității de putere M176, care propulsează și AMG GT-ul și C63-ul. Modificara nu ar trebui să fie o surpriză. G500 4×4², prezentat la Salonul Auto de la Geneva, a fost echipat cu același motor. Cei de la Mercedes au fost discreți în privința celui mai tare SUV, dar se pare că acel concept a fost aprobat pentru a intra în faza producției și ar urma să ajungă în showroom-uri ca un model ediție limitată.

Schimbarea de la motorul de 5.5 litri la cel de 4.0 nu va fi însoțită și de o schimbare de look. Cel puțin nu încă. Dar se va întâmpla probabil până în 2017, când noul G-Class va vedea lumina zilei. Noul vehicul va veni cu un motor de 3.0 litri și va fi supus unei diete drastice ca să slăbească aproximativ 200 de kilograme. Va fi dotat cu direcție electromecanică și cu o suspensie multilink pe față.

G-Class 3

Și pentru că tot vorbeam de saloane auto, cel care va avea loc la Frankfurt în această toamnă va avea onoarea să aducă Mercedes-Benz G500 2016 în prima plan. Vânzările pe piața europeană și alte câteva selecționate vor începe până la sfârșitul anului 2016, dar este încă nesigur dacă SUV-ul va ajunge și pe piața americană.

Comentati?

Your email address will not be published.