F015 Luxury in Motion, pentru prima oară în Europa

,
1.45K 0

Mașina care gândește singură, Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion, vine, în sfârșit, în Europa, la exact nouă luni de când a văzut lumina zilei. Europenii au ocazia să o vadă la Festivalul Ars Electronica, ce are loc la Linz, în Austria, începînd de… ASTĂZI!

Ediția 2015 se desfășoară sub sloganul “POST CITY – medii de viață pentru secolul 21” și va înfățișa modul în care viețile și orașele noastre se vor schimba odată cu progresul digital. F015 Luxury in Motion reprezintă o privire în viitor, asupra modului în care vehiculele și pasagerii lor vor comunica cu lumea din afară.

Vehiculul autonom a pornit într-un turneu mondial în luna ianuarie, odată cu prezența sa la CES din Las Vegas. A mers apoi direct la San Francisco pentru o serie de teste, apoi a ajuns în China, la Shanghai. Și, în sfârșit, a venit și rândul Europei să o vadă.

F015 Luxury in Motion

“O viziune foarte realistă a habitatului mobil care poate fi deja experimentată este Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion, care oferă un punct de plecare ideal pentru discuții despre temele propuse de ediția de anul acesta a festivalului”, a declarat

Jürgen Weissinger, șeful departamentului de Vehicue Concept și Tendințe de la Daimler AG.

Ca exponat central la evenimentul de la Linz, Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion înfățișează modul în care mașina va deveni mai mult decât un simplu mijloc de transport. Își va depăși treptat rolul până se va transforma într-un adevărat refugiu. Habitaclul cu aspect de lounge al vehiculului autonom duce ideea de confort și lux la nivelul următor. Exteriorul monolitic cu module mari LED în față și în spate completează aspectul futurist al OZN-ului Mercedes.

Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion a fost construită în așa fel încât să poată face un schimb permanent de date cu pasagerii, alte mașini, pietonii și orice poate percepe mesajele sale. Șase ecrane LED instalate în habitaclu servesc acestui scop. Prin gesturi, eye-tracking sau prin atingerea monitoarelor de înaltă rezoluție, pasagerii pot interacționa intuitiv cu mașina. În consecință, F 015 Luxury in Motion devine un refugiu digital pentru relaxare sau muncă, din moment ce nu este nevoie, nici măcar o secundă, să fie atenți la drum.

F015 Luxury in Motion

La exteriorul mașinii, zone mari cu LED-uri și lumini alternative, atât în față, cât și în spate, plus un sistem de proiecție laser sunt responsabile pentru comunicarea vizuală a vehiculului cu mediul înconjurător. Proiectînd treceri de pietoni pe asfalt, mașina chiar îi poate anunța pe pietoni când este în regulă să traverseze.

Capacitatea sa de a interacționa permanent cu mediul înconjurător transformă mașina autonomă Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion într-un partener de drum de încredere, creînd astfel o relație bazată pe încredere între om și mașină.

Pentru mai multe detalii și pentru primul test cu mașina autonomă, citiți acest articol: Un test drive fără șofer – http://mercedesblog.ro/f015-luxury-in-motion-un-test-drive-fara-sofer/

Comentati?

Your email address will not be published.