EuroNCAP: 5 stele pentru noul Mercedes E-Class

,
1.23K 0

Noul E-Class își confirmă reputația de Mercedes, obținând punctaj maxim la cele mai recente teste de impact EuroNCAP, depășind clar standardele impuse de forul european.

Limuzina și-a meritat din plin punctajul maxim, pentru că rezultatele testelor de impact desfășurate la toate cele patru categorii, au fost peste standardele impuse de Euro NCAP pentru a obține cele cinci stele. Siguranța celor aflați la bordul Clasei E, a copiilor, protecția pietonilor și sistemele de siguranță au primit toate câte cinci stele Euro NCAP.

Protecția Pasagerilor a fost cotată la 95%, în timp ce Protecția Copiilor a fost, de asemenea, considerată una excelentă, cu un punctaj de 90%. Singurele critici au fost orientate către protecția zonei pieptului asigurată pasagerilor adulți aflați pe bancheta din spate, considerată superficială. Mult superioară a fost însă protecția pietenilor, oferită de E-Class: 77% – grație funcțiilor avansate de siguranță cum ar fi capota activă și sistemul autonom de frânare.

Limuzina E-Class prezintă o capotă activă care se poate ridica la 80 de milimetri în momentul impactului, pnetru a oferi spațiu suplimentar de deformare. În plus, Active Brake Assist nu doar recunoaște vehiculele care se deplasează încet sau care staționează, ci și pietonii care traversează zona periculoasă din fața vehiculului și poate frâna autonom pentru a preveni coliziunea cu aceștia. Cu asemenea funcții, standardele impresionante de protecție a pietonilor ale Clasei E depășesc lejer cerințele obligatorii.

Limuzina E-Class a fost evaluată la 65% în privința sistemelor de asistență și a primit două premii Euro NCAP “Advanced” pentru PRE‑SAFE® și ATTENTION ASSIST – ambele depășind cotarea cu stele și subliniind inovațiile deosebite în materie de siguranță.

Alte sisteme de asistență pentru șofer sunt disponibile opțional, inclusiv DRIVE PILOT, care marchează încă o piatră de hotar pe drumul spre rularea autonomă, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist și Traffic Sign Assist cu funcția de avertizare în privința sensului greșit. Unele dintre aceste sisteme opționale nu au fost însă luate în considerare la evaluarea Euro NCAP.

 

Comentati?

Your email address will not be published.