Duelul anului, dubla #153: 911 Turbo vs. AMG GT S

,
1.87K 0

Ăsta este testul momentului, super războiul, meciul Mayweather versus Pacquiao din lumea auto: noul Mercedes-AMG GT S aliniat la start alături de mașina de referință a segmentului sport, Porsche 911 Turbo.

Nu am numărat, dar bănuim că 152 ar fi un număr aproximativ apropiat de realitate: toate revistele auto și toate site-urile au dus aceste două mașini pe cel mai apropiat circuit și, după câteva ore și un set de anvelope distruse, au venit cu o concluzie.

Concluzia a fost aproape mereu aceeași: Porsche e alegerea mai sportivă, cu manevrabilitate mai bună și cu un control mai exact pe pistă, în timp ce Mercedes-AMG GT arată mai bine, are un interior foarte frumos și un motor capabil.

Ei bine, acest test cu numărul 153 a fost realizat de revista germană Auto motor und sport și da, este un test pe circuit. Ah, deci verdictul final ar trebui să fie cam la fel.

911-turbo-mercedesblog.com-4

Porsche pierde puncte la calitatea interiorului, la caracterul practic și dramatic, în timp ce Mercedes-AMG GT S impresionează cu sistemul său de evacuare și atenția la detaliu. În același timp, este și alegerea mai puți costisitoare și asta la o diferență destul de mare: 911 Turbo este cu 30 000 euro mai scump ca AMG GT S.

911-turbo-mercedesblog.com-2

Adăugînd toți acești factori plus zgomotul tunător al motorului V8, Mercedes-AMG GT S își face loc încet în frunte. Poate că nu este la fel de rapid ca Porche 911, dar ce sens are diferența de două secunde pe tur în viața reală? Cuvântul “niciunul” ne vine în minte.

Rămânînd fideli firii lor, nemții folosesc rațiunea și bunul simț și văd fața reală a modelului AMG GT S: un amestec perfect de putere și stil, cu o cotă de preț destul de accesibilă în comparație cu alte mașini.

Sursă: auto-motor-und-sport.de

Citiți aici articolul original (în limba germană).

Comentati?

Your email address will not be published.