Drumul de la o bucată de fier la superbe jante Vossen din aliaj, în fotografii

,
2.03K 0

Toți știm că uitatul la televizor este o pierdere de timp în cele mai multe cazuri, dar există (sau existau?) câteva emisiuni de la care poți învăța cu ușurință câte ceva. Unul dintre acele show-uri era numit “How do they make it?” (“Cum se face?”) și, ei bine, titlul spune tot.

Din fericire, internetul este la fel de bun (dacă nu cumva de zece mii de ori mai bun) la acest lucru și ai aici cel mai bun exemplu – de fapt, un video ar fi fost perfect, dar va trebui să ne mulțumim cu această serie detaliată de fotografii – despre cum se face o jantă din aliaj.

Subiectul este superbul (pe bune, mașina asta, cu cât te uiți mai mult la ea, cu atât arată mai bine) Mercedes-AMG GT S, ale cărui jante AMG standard sunt date jos după o scurtă călătorie pe platforma unui camion. Apoi nu e nevoie decât de niște măsurători, înainte ca echipa de la Vossen să se apuce de proiectare.

vossen-mercedesblog.com-56

Design-ul ales nu se deosebește prea mult de jantele originale, dar acestea par să fie mai mari (20 de inci pe față și 21 pe spate) și au o nuanță mai deschisă. Primul pas este să foreze toate găurile și să verifice dacă viitoarele roți se potrivesc. Evident, totul este asistat de computer, dar asta nu e tocmai ceva care să te mire – în zile noastre, chiar și atunci când faci un ou-ochi un flux de curent electric curge prin niște cipuri de siliciu.

vossen-mercedesblog.com-47

Apoi sculptează forma în sine a jantei, cu un design elegant cu șase spițe în Y, care lasă vizibilă mare parte din discuri și etriere. Janta brută este scufundată apoi într-o serie de cuve pentru a îndepărta orice reziduuri, înainte de a intra în atelierul de vopsitorie. Vossen alege nu să vopsească efectiv janta, ci să folosească un lac lucios transparent și, privind produsul final, se pare că au făcut cea mai bună alegere.

vossen-mercedesblog.com-80

Acum tot ce rămâne de făcut este ședința foto. Răsfoiește galeria pentru a vedea întregul proces, pas cu pas.

 

Comentati?

Your email address will not be published.