Daimler: Mașinile electrice, ideale pentru școlile de șoferi

,
1.44K 1

Daimler se aliază cu ACADEMY Holding AG pentru promovarea folosirii mașinilor electrice în cadrul școlilor de șoferi. Cinci școli de șoferi din zona lărgită a Stuttgart-ului s-au înscris deja în programul pilot.

Fiecare școală de șoferi va primi un smart fortwo electric drive și un Mercedes-Benz B-Class Electric Drive. Fiecare școală de șoferi care va lua parte la acest proiect pilot a fost echipată cu o stație de încărcare (wallbox) pentru a permite reîncărcarea rapidă.

Proiectul coordonat de Mercedes-Benz Driving Academy abordează fiecare aspect al mobilității electrice, punînd accent pe obișnuință și experiență, dar și pe modul corect în care poți manevra și lucra cu sisteme alternative de propulsie.

daimler-electric-2

În loc să petreacă primele ore de condus fiind nevoiți să se concentreze pe schimbările de viteze la un vehicul cu transmisie manuală, elevii vor începe cu un vehicul electric – grație transmisiei automate, nici nu e nevoie să folosească ambreiajul sau să schimbe treptele, ceea ce permite șoferilor începători să fie atenți la ce este cel mai important: traficul.

Odată ce au dobândit un anumit nivel de obișnuință în condus, elevii vor continua cu învățarea pe un vehicul cu transmisie manuală cu motor termic. Prin această abordare, viitorii șoferi pot obține un permis pentru vehicule categoria B sau BF17, iar în plus primesc și un eDriverLicence, un plus față de instructajul de bază pentru șoferii care obțin permisul pentru categoriile B și BF17. Odată ce au trecut testul de condus pentru permisul pentru vehicule electric, tinerii șoferi cu vârste peste 18 ani vor avea voie imediat să folosească serviciul car2go și să conducă mașini electrice. Vor primi și un bonus de 100 de minute gratuite, care poate fi folosit o singură dată.

daimler-electric-3

Partea teoretică legată de sistemele alternative de propulsie și de de conceptele de mobilitate va fi inclusă ca o lecție dublă în lecțiile teoretice și va acoperi principiile vehiculelor propulsate alternativ, dar și informații despre servicii de mobilitate. Probleme cum ar fi durata de încărcare, autonomia, caracteristicile accelerării, recuperarea energiei și avertizarea prezenței unui vehicul electric silențios pentru alți participanți la trafic vor fi predate aici.

One Comment

  • Bobby says:

    Ideea este buna, dar ar fi si mai bine, daca s ar aplica astfel de chestii si la noi
    Mai e mult pana departe, dar poate ne mai desteptam si noi cand vedem la altii.

Comentati?

Your email address will not be published.