Cum ar putea arăta hypercar-ul Mercedes-AMG – Schița prezentată la Paris aprinde imaginația

,
1.08K 0

A fost arătată pentru doar câteva secunde la Salonul Auto de la Paris, dar a aprins imaginația, așa că mulți graficieni s-au grăbit să contureze ceea ce va fi hypercar-ul Mercedes-AMG. Confirmat oficial la Mondiale de l’Automobile, viitorul bolid va ieși la luptă împotriva unor rivali ca Aston Martin AM-RB 001, cu a sa tehnologie preluată din Formula 1.

Mercedes-AMG nu va mai accepta doar rolul de spectator în bătălia granzilor Ferrari, McLaren și Aston Martin, care luptă pentru supremație în segmental hyprcar-urilor. Echipa cu cel mai răsunător succes în Formula 1 din ultimii patru ani intră în joc pentru a trimite pe șosele cea mai performantă mașină din istoria sa.

Reprezentanții AMG au aruncat bomba la Paris, la primul salon auto al toamnei. “Sunt bucuros să confirm oficial: următoarea noastră creație importantă este deja pe drum”, a declarat Thomas Weber, șeful Diviziei de Cercetare și Dezvoltare. “Vom crea un hibrid AMG ultra-performant, cu un sistem de propulsie preluat din Formula 1. Sub comanda AMG, se vor uni mai multe companii pentru a crea cea mai eficientă, mai puternică și mai spectaculoasă mașină construită vreodată la Affalterbach; unii ar putea chiar să o numească hypercar.’’

Hypercar Mercedes-AMG

Șeful Mercedes-AMG, Tobias Moers, a făcut lumină în cazul misteriosului bolid programat să ajungă în showroom-uri nu mai devreme de 2018, spunând că va folosi o nouă platformă, fără să preia elemente tehnice de la mașinile care există deja în portofoliul companiei. Nu a dezvăluit însă cifrele referitoare la putere și la viteza maximă, dar, pentru că va fi propulsat de un motor turbo de 1,6 litri, ca acela folosit de monoposturile din Formula 1, ca parte a sistemului hibrid, mașina ar trebui să beneficieze de cel puțin 1.000 de cai putere și ar trebui să vină cu elemente de aerodinamică activă.

Va fi o mașină de milioane de dolari cum sunt Bugatti Chiron și AM-RB 001 de la Aston Martin? “Va fi ceva mai ieftină ca acestea”, spune Moers. “Poate în jur de 2 milioane de dolari sau ceva mai puțin.”

Comentati?

Your email address will not be published.