Hamilton îl învinge pe Rosberg într-o cursă de senzație pentru Mercedes-AMG PETRONAS

Marele Premiu al Ungariei
,
1.08K 0

Nico Rosberg nu a putut profita de prima poziție a grilei de start. A fost nevoit să se apare de atacuri din trei direcții, lansate de Hamilton, dar și de cei doi piloți de la Red Bull, Ricciardo și Verstappen. Britanicul a trecut ca o săgeată pe lângă el, iar neamțul s-a văzut nevoit să gonească în urma lui toată cursa celui mai mare rival al său.

Nico Rosberg și Lewis Hamilton s-au întrecut și în ceea ce privește cei mai buni timpi obținuți pe tur de circuit la Hungaroring, iar neamțul a stat tot timpul la mai puțin de două secunde în urma campionului mondial, care părea că zboară spre victorie.

Hamilton wins in Hungaroring (8)

La câteva secunde în urma lor, tânărul Verstappen oferea cea mai tare replică înregistrată la Hungaroring în timpul schimbului de mesaje cu inginerii echipei: “Conduc ca bunica!”

Hamilton wins in Hungaroring (9)Sebastian Vettel a fost printre primii care au schimbat anvelopele și s-a întors pe circuit în fața colegului Kimi Raikkonen, plecat în cursă de pe poziția a paisprezecea. Finlandezul s-a chinuit cu Romain Grosjean, până când francezul a decis să intre și el la boxe.

Rosberg a preluat conducerea, dar pentru scurt timp. După schimbarea anvelopelor, a revenit tot pe poziția a doua. Inginerii i-au spus lui Hamilton să încerce un ritm mai alert, în timp ce Rosberg continua să înghită distanța care îl despărțea de Hamilton. Până și Vettel, aflat pe poziția a patra, era mult mai rapid ca liderul cursei.

Câteva minute mai târziu, lui Hamilton i s-a cerut din nous să accelereze, pentru că nu făcea decât să pericliteze victoria și mai ales poziția lui Rosberg. Din spate, Ricciardo se apropia ca un avion de vânătoare. Dar anvelopele, aflate deja la un grad ridicat de uzură, nu l-au ajutat deloc pe australian. La două secunde în spatele lui Hamilton, neamțul a reușit un tur ultra rapid, dar Hamilton i-a simțit răsuflarea în ceafă și i-a dat o replică pe măsură.

Hamilton wins in Hungaroring (3)

Marele Premiu al Ungariei începuse deja să semene cu o afacere în familie, între cei doi piloți de la Mercedes. Cea de-a doua schimbare i-a adus încă un avantaj lui Hamilton. 2,7 secunde în contul britanicului și 3,1 secunde pentru neamț.

Hamilton wins in Hungaroring (11)Piloții Mercedes au ajuns la mai puțin de o secundă distanță unul de celălalt. În fața monitoarelor, șeful Mercedes-AMG, Toto Wolff, bătea nervos în microfonul căștilor, temîndu-se de o reacție copilărească, deja familiară, a celor doi colegi rivali.

În turul 62, s-a înregistrat primul abandon al unei curse incredibil de curate. Monopostul lui Jenson Button a scos fum și a fost oprită la boxe.

Capul de afiș al finalului de cursă a fost duelul dintre Max Verstappen și Kimi Raikkonen. Finlandezul a frânat prea târziu, olandezul a schimbat direcția de două ori și, în urma impactului, monopostul Ferrari a rămas fără o bucată a aripii din stânga față. Continuînd războiul dramatic, Kimi s-a apropiat din nou. Verstappen, cu un ochi în retrovizoare, le-a spus celor de la boxe: “Kimi a depășit limita circuitului!” Dar sistemul electronic l-a contrazis. În schimb, Hamilton a luat un viraj un pic cam larg și i-a dat ocazia lui Rosberg să se apropie la jumătate de secundă. Însă a accelerat imediat ce a scăpat de trafic și și-a refăcut distanța confortabilă.

A fost un succes total pentru Mercedes-AMG PETRONAS în Ungaria, cu Lewis Hamilton trecînd primul linia de sosire, urmat de Nico Rosberg. Daniel Ricciardo de la Red Bull a fost al treilea, la doar 0,3 secunde în fața lui Sebastian Vettel de la Ferrari.

Campionul mondial trece la conducerea clasamentului general pentru prima oară în acest sezon și are 6 puncte avans față de Rosberg. Pentru neamț, urmează cursa de acasă, de la Hockenheim, peste o săptămână.

Comentati?

Your email address will not be published.