Comoara de automobile clasice Mercedes-Benz de la ferma mexicană

,
1.99K 0

Un pasionat de mașini Mercedes-Benz, născut în Germania, a făcut înconjurul lumii ca să găsească un loc unde el și comorile lui pe roți să se simtă ca acasă. Și a ajuns în Mexic. Acum hacienda lui este plină de bijuterii motorizate clasice.

Colecționarul de automobile Mercedes-Benz, Hubert Narr, a găsit proprietatea nu departe de Mexico City și a cumpărat-o pe loc. La ferma sa mexicană, construită de un căpitan de vas în 1545, Huber Narr arată, ocazional, comorile din garajul său de milioane de euro. Și nu e niciodată discret. Ba îi mai cheamă și pe mariachi să cânte muzică latino lângă mașinile clasice expuse.

automobile clasice Mercedes-Benz

Colecția lui Narr include, printre altele, un model 320 Cabriolet și două modele Mercedes-Benz 300 SL (seria W 198 I și II). Deci nu degeaba se dă mare.

A plătit o avere să le cumpere și încă una ca să le restaureze de unul singur. Acum are grijă de ele de parcă ar fi fragile bibelouri din cristal. “Bineînțeles că a meritat”, răspunde mirat, de fiecare dată când aude aceeași întrebare.

Dar unele automobile au fost adevărate chilipiruri, pentru că foștii proprietari habar nu aveau de valoarea reală a mașinilor. De exemplu, în anii ’70, Hubert Narr a cumpărat un Mercedes 300 SL Coupé, fabricat în 1955, pentru prețul unei mașini second-hand oarecare.

automobile clasice Mercedes-Benz

Spre deosebire de marea majoritate a colecționarilor care cheltuiesc milioane pe comorile lor cu motor, Hubert Narr nu le ține ascunse la ferma sa veche de aproape 500 de ani, ci le conduce prin zonă. Nu este o zonă aglomerată, dar toți cei care-l văd pe drum la volanul unui automobile clasic, întorc capul automat.

Hubert Narr a crescut în Germania, lângă Lacul Konstanz din Germania, la poalele Munților Alpi. Dar trăiește deja de peste 50 de ani în Mexic, alături de frumusețile sale clasice.

“Sunt fascinate de această marcă, atât de tehnologie, cât și de desing”, spune colecționarul.

Comentati?

Your email address will not be published.