Codul care salvează vieți

Fast Rescue Assist
,
1.43K 0

Două minute nu înseamnă mult. Dar pot însemna totul pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție. Mercedes-Benz lansează Fast Rescue Assist, codul care salvează vieți. Este un sistem care poate transmite informații despre vehicul printr-o simplă scanare cu orice smart phone sau tabletă, la locul accidentului.

Noul sistem ar putea ajuta la extragerea pasagerilor unui automobil implicat într-un accident cu două minute mai repede decât timpul necesar de obicei pentru acest tip de intervenții. Codurile Quick Response conțin informații care pot ajuta echipajul de salvare la locul accidentului și care pot îmbunătății rata de supraviețuire. Cei de la Descarcerare trebuie doar sa scaneze codurile lipite pe interiorul capacului gurii de alimentare și pe rama ușii opuse. Cei care vor interveni nu vor mai fi nevoiți să acceseze o bază de date pentru a identifica modelul vehiculului.

Informațiile oferite de codurile QR vor conține detalii importante despre fabricație, model, dar și despre localizarea unor cabluri de înaltă tensiune, atunci când vine vorba despre automobile hibrid.

Toate noile modele Mercedes vor fi dotate cu aceste coduri, dar ele pot fi adaptate pentru orice model fabricat după 1990. Mercedes încurajează și alți producători auto să implementeze tehnologia abțibildurilor QR. Vedeți exact cum funcționează Fast Rescue Assist în filmul următor.

 

Comentati?

Your email address will not be published.